«Ορατή η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας»

«Ορατή η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πορεία σταθεροποίησης, ανάκαμψης και ανταγωνιστικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σύμφωνα με την Alpha Bank. Σε δελτίο της για την ελληνική οικονομία, η τράπεζα υποστηρίζει πως η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αποδεικνύεται:

1. Με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού Δημοσίου από τον οίκο Standard&Poor’s (S&P)

2. Με την ανακοίνωση των στοιχείων που δείχνουν:

• Την αξιοσημείωτη αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

• Την ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας με βάση τον όγκο των εκδοθεισών νέων αδειών οικοδομών, που αποτελεί πρόδρομο δείκτη για την αύξηση και των επενδύσεων σε κατοικίες έπειτα από 2-4 τρίμηνα.

• Την «πέραν πάσης αμφισβήτησης πολύ ικανοποιητική εκτέλεση» του προϋπολογισμού του 2014 στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, που σηματοδοτεί τη δυνατότητα επίτευξης για τρίτο συνεχόμενο έτος πρωτογενούς πλεονάσματος στη γενική κυβέρνηση σημαντικά υψηλότερο από αυτό που έχει προγραμματιστεί.

• Το γεγονός ότι ο αρνητικός πληθωρισμός με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή περιορίστηκε στο -0,3% τον Αύγουστο του 2014, με τον δομικό πληθωρισμό ήδη σε θετικό έδαφος, στο 0,4%. Οι αναλυτές της Alpha Bank σημειώνουν πως αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι οι όποιοι κίνδυνοι θεωρήθηκαν από πολλές πλευρές για πιθανή εμμονή του αρνητικού πληθωρισμού στη χώρα για πολλά έτη, με αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, δεν είχαν ουσιαστική βάση.

Πέραν αυτών, η τράπεζα αναφέρεται και στο θέμα των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές. «Με την απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή παραβιάζεται κατάφωρα το δικαίωμα του καταστηματάρχη που βλέπει ευκαιρίες εξυπηρέτησης των πελατών του και αύξησης των εσόδων του με τη λειτουργία του και την Κυριακή, ιδιαίτερα αν βρίσκεται σε τουριστική περιοχή, σε περίοδο μεγάλης αύξησης του τουρισμού» σημειώνει η Alpha Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή