Οι επερχόμενες αλλαγές στον νόμο Κατσέλη

Οι επερχόμενες αλλαγές στον νόμο Κατσέλη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό άφησε χθες το ενδεχόμενο κατάργησης του «νόμου Κατσέλη» ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της «Κ». Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε: «Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε ένα συνολικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο πρώτον, θα αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της κρίσης και δεύτερον θα αντιμετωπίζει θετικά το επιχειρείν, τη στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. Δεν έχουμε καμία λογική κατάργησης ή επικύρωσης αν θέλετε νομοθετημάτων που δημιουργήθηκαν μέσα από την κρίση. Εχουμε μια ολιστική αντιμετώπιση στο φαινόμενο. Από εκεί και πέρα είναι αυτονόητο ότι ο Ελληνας πολίτης που υπήρξε θύμα της κρίσης χωρίς υπευθυνότητά του πρέπει να προστατευτεί και σε αυτό το πλαίσιο το αντιμετωπίζουμε και θα το αντιμετωπίσουμε». Υπενθυμίζεται ότι το ρεπορτάζ της «Κ» ανέφερε ότι από το 2016 και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει εξέλθει της κρίσης, η προωθούμενη ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και ο «νόμος Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα πάψουν να ισχύουν και θα αντικατασταθούν από το πτωχευτικό δίκαιο για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα.Ο κ. Δένδιας ερωτήθηκε χθες και με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» για την πώληση πληροφοριών της «Τειρεσίας Α.Ε.».

O υπουργός επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί πριν ενημερωθεί πλήρως για το ζήτημα, υποστήριξε όμως ότι ο επιχειρηματίας δικαιούται δεύτερη ευκαιρία. «Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι πάντα η τήρηση στοιχείων και ποιων στοιχείων, αλλά το πώς γίνεται η εκμετάλλευση αυτών των στοιχείων και πώς μπορούμε να αντιληφθούμε σαφέστατα και ως κοινωνία και ως χώρα και ως επιχειρηματικός κόσμος και ως τραπεζικό σύστημα ότι η Ελλάδα χρειάζεται κατ’ ελάχιστον 100.000 νέες επιχειρήσεις για να απορροφήσει την ανεργία και ότι ο επιχειρηματίας είναι ανθρώπινο κεφάλαιο όπως και ο εργαζόμενος βεβαίως, το οποίο εξαιτίας μιας αποτυχίας δεν μπορούμε να το πετάμε στα σκουπίδια και να το καθιστούμε άκυρο για όλο τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του», πρόσθεσε.

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΒΕ) προκάλεσε η είδηση. «Τα προσωπικά δεδομένα των επιχειρήσεων δεν μπορεί να είναι φέιγ-βολάν», δήλωσε ο κ. Γ. Καββαθάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή