Σύνταξη στα 62 χρόνια και για τους αγρότες

Σύνταξη στα 62 χρόνια και για τους αγρότες

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 62, μετά τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης, αποκτούν και οι αγρότες, με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή. Μάλιστα, στο τελικό κείμενο της διάταξης προβλέπεται και η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών ετών, όπως ισχύει για τους ασφαλισμένους στα υπόλοιπα Ταμεία. Για τη συμπλήρωση των 40 ετών ασφάλισης θα ισχύει τελικά και το δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικών ετών, σύμφωνα με όσα ισχύουν για τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, προβλέπεται ότι σε περίπτωση που ο ΟΓΑ είναι τελευταίος ασφαλιστικός φορέας, αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από τον Οργανισμό, ή αν ο Οργανισμός δεν είναι αρμόδιος για την κρίση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, η αίτηση συνταξιοδότησης δεν διαβιβάζεται σε προηγούμενο ασφαλιστικό φορέα, πριν από τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας.

Με δεύτερη διάταξη που ψηφίστηκε χθες, δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας, χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ανέργων στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή