Ανάπτυξη βλέπει η Bank of America

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθεροποίηση της οικονομίας και μικρή άνοδο βλέπει η Bank of America Merrill Lynch (BofA-ML) σε έκθεσή της για την Ελλάδα, ενώ αναφέρεται και στα ρίσκα που υπάρχουν λόγω του πολιτικού κλίματος και της αβεβαιότητας για το εάν θα συνεχιστεί κάποιου είδος πρόγραμμα. Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η Ελλάδα θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης 0,4% φέτος έναντι προηγούμενης πρόβλεψής της για 0,5%, ενώ για το 2015 προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 1,4% αντί 1,7%.

Ωστόσο, η BofA-ML αναφέρει πως οι αβεβαιότητες σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος και με την πολιτική κατάσταση δεν είναι συμβατές με τις αισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας για τις επενδύσεις, γεγονός το οποίο κατ’ επέκταση επηρεάζει και τους προσδοκώμενους ρυθμούς ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση και τρόικα εκτιμούν πως το 2015 η ελληνική οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 2,9%. Σχετικά με τις προσδοκίες της Ελλάδας για πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα της τρόικας, ο οίκος σχολιάζει ότι τα βήματα που απαιτούνται από την Ελλάδα για να συμβεί αυτό, θα χρειαστούν χρόνο. «Το πιο πιθανό σενάριο είναι μια συμφωνία σ’ ένα σχέδιο που εντέλει θα οδηγήσει σε έξοδο από το πρόγραμμα, αν και όχι απαραιτήτως πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πρόσφατη μεταβλητότητα στην αγορά υποδηλώνει επίσης τα ρίσκα που προκύπτουν από το εάν η Ελλάδα εξαρτάται μόνο από την πρόσβαση στις αγορές». Επίσης, σχολιάζει ότι η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με την επιδείνωση του κλίματος στις αγορές διεθνώς, επηρεάζει τις ελληνικές μετοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή