Επιπλέον 200.000 τουρίστες και επενδύσεις το 2015 υπόσχεται η Tui

Επιπλέον 200.000 τουρίστες και επενδύσεις το 2015 υπόσχεται η Tui

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί τα 2,2 εκατ. ξένους τουρίστες θα διακινήσει στην Ελλάδα το 2015 ο tour operator της Tui, ανοίγοντας νωρίτερα τη σεζόν σε σχέση με άλλες χρονιές και εντάσσοντας στο πρόγραμμά του ακόμη και νέους μικρούς προορισμούς της χώρας.

Τις υποσχέσεις αυτές προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και την ηγεσία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κουβαλούσε στις βαλίτσες του ο κ. Πίτερ Λονγκ, ο ισχυρός ανήρ ενός εκ των μεγαλύτερων τουριστικών οργανισμών στον κόσμο, ο οποίος επισκέφθηκε, χθες, την Ελλάδα επ’ ευκαιρία της ομιλίας του στο συνέδριο του ΣΕΤΕ. Η Tui Travel Plc με κύκλο εργασιών που ξεπέρασε κατά την τελευταία χρήση τα 19 δισ. ευρώ δραστηριοποιείται σε περίπου 180 χώρες παγκοσμίως, εξυπηρετώντας 30 εκατ. τουρίστες. Απασχολεί 55.000 ανθρώπους και διατηρεί αεροπορικό στόλο 138 αεροσκαφών. Στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Λονγκ εκτίμησε ότι η Tui του χρόνου θα αυξήσει κατά 10% –όπως και φέτος– τον αριθμό των επισκεπτών στη χώρα μας, φέρνοντας επιπλέον 200.000 τουρίστες εφόσον διατηρηθεί η σταθερότητα. Επίσης, στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΤΕ μετέφερε την πρόθεση του ομίλου για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα σε συνεργασία με εγχώριους ομίλους.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε χθεσινή του ομιλία στο συνέδριο τόνισε ότι ο τουρισμός μέσω του ΕΣΠΑ θα ενισχύεται με κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο, επισημαίνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες να ξεπεραστεί η Οδηγία 651 που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τις ενισχύσεις μεγάλων επενδύσεων. Ο τουρισμός, πρόσθεσε, υπήρξε το μεγάλο στήριγμα της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές, κατηγορώντας παράλληλα όσους ειρωνεύονται προσπάθειες που έχουν γίνει για την ανάπτυξή του –όπως την κατάργηση του καμποτάζ– ή προτείνουν την κατάργηση του ΣΕΤΕ από κοινωνικό εταίρο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε ότι το 2014 ο ελληνικός τουρισμός συνεισέφερε 14 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα και μαζί με τις αερομεταφορές, τις θαλάσσιες μεταφορές, τον εσωτερικό τουρισμό, 17,1 δισ. ευρώ ως άμεσο αποτέλεσμα. Η συνολική άμεση και έμμεση συνεισφορά του τουρισμού στην πραγματική οικονομία κυμαίνεται σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία μεταξύ 37,6 δισ. ευρώ ή το 20,5% του ΑΕΠ (μεθοδολογία ΙΟΒΕ) και 45,3 δισ. ευρώ ή το 24,7% του ΑΕΠ (μεθοδολογία ΚΕΠΕ). Στο 7μηνο τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό δημιούργησαν 115.000 νέες θέσεις εργασίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στην προβολή που θα έχει η πρωτεύουσα με τη διοργάνωση από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου του Travel Bloggers Exchange – TBEX Europe 2014, που αποτελεί τη μεγάλη διεθνή συνάντηση εκατοντάδων ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων σε τουριστικά μέσα ενημέρωσης από περίπου 50 χώρες.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dolphin Capital Investors Μίλτος Καμπουρίδης ανέφερε ότι ο όμιλος τρέχει ή σχεδιάζει δέκα τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχει επενδύσει 300 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία 2 πολυτελών μονάδων. Αναφερόμενος στη γραφειοκρατία, σημείωσε ότι για την ωρίμανση των έργων έχει απαιτηθεί μέχρι στιγμής η συγκέντρωση 2.820 εγγράφων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Λάμψα, Αναστάσιος Χωμενίδης, τόνισε ότι με τον περιορισμό πλέον των χρηματοδοτικών πηγών η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. O κ. Τζον Τέρσεκ από την εταιρεία κρουαζιέρας Royal Caribbean Cruises αναφέρθηκε στις ευκαιρίες για επενδύσεις, αλλά και στα προβλήματα που έχει η Ελλάδα ως προορισμός κρουαζιέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή