Στο στόχαστρο ειδικής επιτροπής οι φοροαπαλλαγές

Στο στόχαστρο ειδικής επιτροπής οι φοροαπαλλαγές

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδικες φοροαπαλλαγές και ειδικά καθεστώτα που ισχύουν σήμερα στη νομοθεσία θα βρεθούν στο στόχαστρο της επιτροπής που σύστησε ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης.

Στο πλαίσιο μνημονιακής υποχρέωσης, η επιτροπή καλείται να παρέμβει με στόχο την αποκατάσταση των αδικιών. Σημειώνεται ότι η τρόικα στις εκθέσεις της, όταν αναφέρεται σε αδικίες, υπονοεί τα ειδικά καθεστώτα (όπως του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά) και τις φοροαπαλλαγές που ευνοούν λίγους.

Η αρμόδια επιτροπή, όπως προκύπτει από την απόφαση του κ. Χαρδούβελη, θα πρέπει να έχει παραδώσει το έργο της μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή στις επόμενες 20 μέρες. Ειδικότερα, έργο της επιτροπής είναι:

α) Να μελετήσει και να υποβάλει πρόταση σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων και τον προσδιορισμό των ειδικοτήτων και των προσόντων του προσωπικού που θα στελεχώσει τη Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

β) Να υποβάλει 12μηνο σχέδιο δράσης, το οποίο ενδεικτικά θα περιλαμβάνει:

• Τον καθορισμό εσωτερικών και διυπηρεσιακών διαδικασιών αναγκαίων για τον αποτελεσματικό συντονισμό και τη συνεργασία των υπηρεσιών για την ορθή υλοποίηση των επιχειρησιακών στόχων της Διεύθυνσης.

• Τον εντοπισμό πεδίων παρέμβασης για την εναρμόνιση της νομοθεσίας με τις διεθνείς καλές πρακτικές, με τις κοινοτικές οδηγίες και με τους βασικούς επιχειρησιακούς στόχους του υπουργείου περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και αποκατάστασης αδικιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή