Σε ΜμΕ και ανέργους δύο δράσεις του ΕΣΠΑ ύψους 100 εκατ. ευρώ

Σε ΜμΕ και ανέργους δύο δράσεις του ΕΣΠΑ ύψους 100 εκατ. ευρώ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την υποβοήθηση ανέργων για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας αποσκοπούν οι δύο δράσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για εμπροσθοβαρείς δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ την προδημοσίευση των προσκλήσεών τους ενέκριναν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας και ο υφυπουργός Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Συγκεκριμένα, οι δράσεις αφορούν:

• Τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με ύψος χρηματοδότησης 50 εκατ. ευρώ και στόχο την αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και τη διείσδυσή τους σε νέες αγορές. Σημειώνεται ότι η δράση αφορά επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ, ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 50% του συνολικού ποσού της επένδυσης. Επιπροσθέτως, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί της συνολικής δημόσιας δαπάνης.

• Το ανθρώπινο δυναμικό και συγκεκριμένα άνεργους συμπολίτες μας, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων καθώς και θέσεων απασχόλησης, συνολικoύ ύψους χρηματοδότησης 50 εκατ. ευρώ. Η δράση αυτή αφορά έργα ύψους από 25.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της δημόσιας δαπάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή