Εκκληση για εθνική συναίνεση από τον ΣΕΒ

Εκκληση για εθνική συναίνεση από τον ΣΕΒ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κίνδυνο να βρεθεί η οικονομική ζωή της χώρας σε «αδιέξοδο και οδυνηρή απομόνωση, εάν επικρατήσουν κομματικές, αντί για εθνικές προτεραιότητες», επισήμανε στην ομιλία του στην 8η σύνοδο των διευθυνόντων συμβούλων επιχειρήσεων ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας. «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχουν όμως κρίσιμες στιγμές και καταστάσεις, που δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με αντιλήψεις και εργαλεία του χθες. Υπάρχει το δημόσιο συμφέρον, η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, που είναι αδιαπραγμάτευτα», τόνισε ο κ. Φέσσας, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις. Επισήμανε την ανάγκη προστασίας των τραπεζών από την αβεβαιότητα και την κρίση εμπιστοσύνης, όσο διαρκεί το πρόγραμμα δανεισμού, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελούν πλέον οργανικό μέρος του τραπεζικού ευρωσυστήματος της τραπεζικής ένωσης».

Κάλεσε την πολιτική ηγεσία της χώρας να σταθεί στο ύψος των περιπτώσεων. «Θα είναι άδικο για τους Ελληνες πολίτες και τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, που στήριξαν την οικονομία μας από την τσέπη τους, να μην τηρήσουμε τα βασικά και να βγούμε από το πρόγραμμα στήριξης ενωμένοι», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και συμπλήρωσε: «Ολες οι άλλες χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα στήριξης ομονόησαν σε έναν εθνικό στόχο και τον προστάτευσαν από την πόλωση».

Η τιτάνια δημοσιονομική προσαρμογή, ένα επίτευγμα κερδισμένο με θυσίες και ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, πρέπει να διατηρηθεί ως κόρην οφθαλμού και να χρησιμοποιηθεί σε μια εθνική και ευρωπαϊκή λύση εξόδου από την ύφεση. Και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση, ως συμβολική και ουσιαστική φυγή προς τα εμπρός, για να θεμελιώσουμε θεσμικά την Ελλάδα της νέας εποχής, κατέληξε ο κ. Φέσσας.

Την ανάγκη για κοινωνική και πολιτική ομαλότητα, αλλά και για αταλάντευτη συναίνεση όλων των υγιών δυνάμεων υπέρ της ευρωπαϊκής και αναπτυξιακής πορείας της χώρας, τόνισε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) κ. Χρ. Σακελλαρίδη, μιλώντας σε ημερίδα στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την κ. Σακελλαρίδη, «το ηχηρό μήνυμα της διημερίδας ήταν σαφές, υπέρ των συνεργασιών, των συμπράξεων και των υπερβατικών συναινέσεων για την αποτελεσματική προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, σε κρίσιμες αγορές-στόχους. Ηταν ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, που καθίσταται ιδιαίτερα επίκαιρο στις συνθήκες που επικρατούν στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό και στο κλίμα που διαμορφώνεται στο εξωτερικό της χώρας, στις αγορές και στους εμπορικούς μας εταίρους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή