Ανοδος στις πληρότητες ξενοδοχείων της Αθήνας

Ανοδος στις πληρότητες ξενοδοχείων της Αθήνας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου και την κατακόρυφη βελτίωση της πληρότητας των ξενοδοχείων και των επισκεπτών, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη και την Αττική – Αγροτουρισμός – Οινοτουρισμός – Προσκυνηματικός Τουρισμός». Αναφορικά με την αγορά της Αθήνας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, η πληρότητα στα ξενοδοχεία έχει αυξηθεί κατά 22,3% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, όπως ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών με μοναδικό προορισμό την Αθήνα καταγράφει φέτος άνοδο της τάξεως του 29%. Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, τα εν λόγω στοιχεία μεταφράζονται σε έσοδα 142,8 εκατ. ευρώ για την πραγματική οικονομία της Αθήνας, δηλαδή για τα ξενοδοχεία, το εμπόριο, την εστίαση και τους φόρους και τα δημοτικά τέλη.

Ταυτόχρονα, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το 2015 μπορεί να εξελιχθεί σε έτος σημαντικών επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο, δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν κατατεθειμένες επενδυτικές προτάσεις ύψους 4 δισ. ευρώ στην ειδική υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού. Αντίστοιχα, στα έργα υποδομής που σχετίζονται με τον κλάδο, ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων ανέρχεται σε 151 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από τοπικούς φορείς.

Κατά την υπουργό Τουρισμού, η ανάκαμψη του κλάδου πιστοποιείται και από το γεγονός ότι το 2014 οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 13,4% και η τουριστική κίνηση κατά 15,6%, με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή