Πτώση με περιορισμένο τζίρο στο χρηματιστήριο

Πτώση με περιορισμένο τζίρο στο χρηματιστήριο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι ρευστοποιήσεις εγχώριων ιδιωτών επενδυτών επανέφεραν σε αρνητική τροχιά το χρηματιστήριο Αθηνών. Η άκαρπη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο στην ήδη επιφυλακτική έως ουδέτερη τάση της αγοράς. Ολα τα βλέμματα στρέφονται το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία. Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης 180 ψήφων η χώρα προχωρά σε πρόωρες εκλογές χειμερινό μήνα, για πρώτη φορά μετά το 1964. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η αντίδραση των Ελλήνων ιδιωτών στις τρεις συνεδριάσεις που υπολείπονται για να εκπνεύσει το 2014. Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όλες οι ευρωπαϊκές αγορές θα είναι ανοικτές μέχρι τις 15.20 μ.μ.

Στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τα Χριστούγεννα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 853,20 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,69%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 845,07 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 2,62%.

Η μεικτή αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 61,942 εκατ. ευρώ εκ των οποίων η αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών έφθασε τα 7,19 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,43%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,41%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μόλις 4 μετοχές έκλεισαν με άνοδο. Πρόκειται για τη μετοχή της Folli Follie (1,07% με κλείσιμο στα 26,550 ευρώ), της Grivalia Properties (0,66% με κλείσιμο στα 7,600 ευρώ), του ΟΤΕ (0,64% με κλείσιμο στα 9,500 ευρώ) και η μετοχή της Coca Cola HBC που σημείωσε οριακά κέρδη 0,19% και διαμορφώθηκε στα 15,910 ευρώ. Τη μεγαλύτερη πτώση (6,58%) κατέγραψε η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή