Ολοκληρώνεται το έργο της Task Force σε δύο μήνες

Ολοκληρώνεται το έργο της Task Force σε δύο μήνες

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται το έργο της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια παρείχε τεχνική βοήθεια για τη βελτίωση των δομών της δημόσιας διοίκησης και της οικονομίας εν γένει. Με τη λήξη του Μνημονίου, η δράση της Task Force όπως τη γνωρίζουμε έως τώρα ολοκληρώνεται και η Κομισιόν προχωράει στη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας που θα παρέχει τεχνική βοήθεια σε όποιες χώρες την χρειάζονται και την αιτούνται.

Οπως φαίνεται, το έργο της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα κρίθηκε επιτυχημένο και γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να συστήσει μία νέα υπηρεσία που θα είναι στη διάθεση όποιας χώρας το έχει ανάγκη και το επιθυμεί. Μάλιστα, ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Π. Μοσκοβισί θα είναι και ο πολιτικός υπεύθυνος της νέας υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της Task Force, Χ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα είναι στην Ελλάδα για δύο ακόμα μήνες, θα ολοκληρώσει το έργο του μαζί με την ολοκλήρωση της παρουσίας της ομάδας στη χώρα. Το έργο, δε, του κ. Ράιχενμπαχ εκτιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η Κομισιόν αποφάσισε να τον τοποθετήσει στη μία και μοναδική θέση που διαθέτει στο συμβούλιο διοίκησης της European Bank for Reconstruction and Development (EBRD). Μάλιστα, ο διάδοχος του κ. Ράιχενμπαχ στην Task Force αναμένεται να είναι και ο υπεύθυνος της νέας υπηρεσίας που θα δημιουργηθεί στην Κομισιόν.

Ετσι, εάν η Ελλάδα κρίνει ότι συνεχίζει να χρειάζεται κάποιου είδους τεχνική βοήθεια, από τον Φεβρουάριο και μετά θα πρέπει να απευθυνθεί στην Κομισιόν και στη νέα υπηρεσία που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή