Ξεπέρασαν τα 14,3 εκατ. οι αφίξεις ξένων τουριστών το 11μηνο

Ξεπέρασαν τα 14,3 εκατ. οι αφίξεις ξένων τουριστών το 11μηνο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 1,9 εκατ. περισσότεροι ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν αεροπορικώς τη χώρα μας το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, φέτος, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία των διεθνών αφίξεων που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στα βασικά αεροδρόμια για το ενδεκάμηνο ξεπέρασε τα 14,3 εκατ. έναντι 12,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15,1%. Την υψηλότερη ποσοστιαία άνοδο, κατά 86,5%, εμφάνισαν οι αφίξεις ξένων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας οι οποίες ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 100.000. Ακολούθησε η Μύκονος με αύξηση κατά 39% (246.791 αφίξεις). Την τρίτη θέση, με αύξηση 24,9% ή 720.000 αφίξεις, κατέλαβε το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Επίσης, το αεροδρόμιο της Αθήνας δέχθηκε τις περισσότερες διεθνείς τουριστικές αφίξεις σε σύγκριση με τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για το ενδεκάμηνο ξεπερνώντας τα 3,2 εκατ. Οι επιπλέον αεροπορικές αφίξεις στην Αθήνα συνεισέφεραν σχεδόν στο 1/3 της αύξησης σε σύνολο χώρας των αεροπορικώς αφικνούμενων επισκεπτών. Μετά το «Ελ. Βενιζέλος» τις περισσότερες αφίξεις σε απόλυτο αριθμό δέχθηκε το αεροδρόμιο του Ηρακλείου φθάνοντας τα 2,6 εκατ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Νοέμβριο οι συνολικές αφίξεις –στην πλειονότητά τους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη– αυξήθηκαν κατά 24,9% φθάνοντας σε 269.036. Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αυξήθηκαν κατά 22,6% (144.394 αφίξεις) και στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κατά 17,4% (61.301 αφίξεις). Ενα από τα χαρακτηριστικά της φετινής σεζόν είναι ότι οι διεθνείς τουριστικές αεροπορικές αφίξεις σε μηνιαία βάση με εξαίρεση τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν σε διψήφιο ποσοστό.

Εξάλλου, ταξιδιωτικά έσοδα 2 δισ. ευρώ προκύπτουν για τη χώρα από την πώληση προϊόντων All inclusive υπηρεσιών στα καταλύματα σύμφωνα με μελέτη του SETE Ιntelligence. Βάσει των στοιχείων η κατανάλωση εκτός ξενοδοχείων για αγορές σε καταστήματα του προορισμού ανά επισκέπτη all inclusive δεν είναι μικρότερη από τον μέσο όρο της αντίστοιχης δαπάνης του συνόλου των επισκεπτών της χώρας και κυμαίνεται στα 144 ευρώ ανά επισκέπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή