ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη οι αφίξεις Γερμανών τουριστών στη χώρα μας

sta-ypsi-oi-afixeis-germanon-toyriston-sti-chora-mas-2061727

Μεγάλος νικητής σε επίπεδο ποσοστιαίας αύξησης αφίξεων τουριστών από τη Γερμανία αναδείχθηκε η Ελλάδα για το 2014 μεταξύ των προορισμών που επέλεξαν για τις διακοπές τους οι Γερμανοί.

Αυτό ανέφερε, χθες, ο μεγαλύτερος εκδοτικός οργανισμός για τον τουρισμό στη Γερμανία, FVW, σε αφιέρωμα που πραγματοποίησε για την τουριστική κίνηση των Γερμανών κατά την περυσινή σεζόν. Στον τίτλο του αφιερώματος σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «Η Ελλάδα πετάει στα ύψη…». Σύμφωνα με στοιχεία από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός το 2014 μεταξύ των σημαντικών ταξιδιωτικών αγορών για τους Γερμανούς ήταν η Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο αριθμός των αεροπορικών αφίξεων από τη Γερμανία προς τη χώρα μας αυξήθηκε κατά 19%, ξεπερνώντας τα 2 εκατ. Συνολικά, βάσει των στοιχείων της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας κατά την ετήσια οικονομική χρήση –που έληξε πέρυσι τον Οκτώβριο– καταγράφηκαν 19,94 εκατ. αεροπορικές αναχωρήσεις Γερμανών τουριστών προς μικρούς και μεσαίων αποστάσεων προορισμούς στο εξωτερικό. Την πρώτη θέση σε απόλυτους αριθμούς διατήρησε η Ισπανία με 8,9 εκατ. αφίξεις (αύξηση 6,9%), τη δεύτερη η Τουρκία με 3,9 εκατ. αφίξεις (αύξηση 2,4%) και την τρίτη η Ιταλία με 2,3 εκατ. (αύξηση 5,9%). Οι αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Αίγυπτο μειώθηκαν κατά 19%, φθάνοντας σε 714.000.