Κρατήσεις εγκαίρως για οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια

Κρατήσεις εγκαίρως για οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι ταξιδιώτες της ελληνικής αγοράς για να πετύχουν οικονομικότερες τιμές στα αεροπορικά τους εισιτήρια κάνουν τις κρατήσεις τους κατά μέσο όρο περίπου δύο μήνες πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους στην Ελλάδα και 33 ημέρες πριν αναχωρήσουν στο εξωτερικό.

Αυτό αποτυπώνει έρευνα που πραγματοποίησε η Travelplanet24 σε σχέση με τις τάσεις των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού το 2014. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι Ελληνες κατά την περυσινή χρονιά έκλεισαν τα αεροπορικά τους εισιτήρια στις χαμηλότερες τιμές και ταξίδεψαν από 9,99 ευρώ για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Μέσα από τον ιστότοπο της εταιρείας οι ταξιδιώτες έκλεισαν εισιτήρια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς με τιμή κατώτερη των 100 ευρώ.

Συγκεκριμένα, για τη Ρώμη κλείστηκαν εισιτήρια με 19,6 ευρώ, για το Μιλάνο με 49,16 ευρώ για το Βελιγράδι με 66,15 ευρώ και για το Παρίσι με 95 ευρώ. Σχετικά με τους προορισμούς εσωτερικού την περίοδο των διακοπών οι επιβάτες πλήρωσαν τα λιγότερα χρήματα για να ταξιδέψουν από τα Χανιά στην Αθήνα (18 ευρώ) και από τη Ρόδο στην Αθήνα (20 ευρώ). Τα πιο ακριβά εισιτήρια εσωτερικού την ίδια περίοδο ήταν για τις πτήσεις Αθήνα – Σαντορίνη (231,9 ευρώ) και για τις πτήσεις Αθήνα – Κέρκυρα (218,6 ευρώ). Για τα ταξίδια σε μακρινούς και υπερτλαντικούς προορισμούς τα αεροπορικά εισιτήρια κόστιζαν κατά μέσο όρο πάνω από 1.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή