211 εκατ. ευρώ στο ΤΧΣ από εκκαθάριση δανείων

211 εκατ. ευρώ στο ΤΧΣ από εκκαθάριση δανείων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διανομή 211 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει εγκρίνει η Τράπεζας της Ελλάδος. Πρόκειται για εισπράξεις από την εκκαθάριση δανείων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των προβληματικών τραπεζών που βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης. Οπως τονίζεται στην έκθεση του διοικητή, η ΤτΕ εξετάζει τη σκοπιμότητα της ενοποίησης των επιμέρους εκκαθαρίσεων με στόχο τη μείωση των δαπανών και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των εκκαθαρίσεων.

Οι συνολικές εισπράξεις από δάνεια από τότε που ξεκίνησαν οι εκκαθαρίσεις έχουν ανέλθει στα 615,6 εκατ. ευρώ. Οπως τονίζει η ΤτΕ, πρόκειται για σημαντικό ποσό αν ληφθεί υπόψη ότι τα 13 πιστωτικά ιδρύματα που είναι υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης κατέχουν χαρτοφυλάκια δανείων που εμφανίζουν καθυστέρηση άνω των 90 ημερών σε ποσοστό 96%. Από το σύνολο των εισπράξεων έχει ήδη διανεμηθεί προς το ΤΧΣ και το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) ποσό 295,8 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εγκριθεί η διανομή επιπλέον 211 εκατ. ευρώ. Στην έκθεση της ΤτΕ σημειώνεται ότι η προσπάθεια των ειδικών εκκαθαρίσεων επικεντρώνεται στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και της ταχύτητας ολοκλήρωσης του έργου τους, με σκοπό τον περιορισμό του κόστους και του χρονικού ορίζοντα λειτουργίας τους και κατ’ επέκεταση τη μεγιστοποίηση του προϊόντος της εκκαθάρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή