Αύξηση 20% εμφανίζουν οι αφίξεις τουριστών στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

Αύξηση 20% εμφανίζουν οι αφίξεις τουριστών στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό στην Ελλάδα για το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου εμφανίζει πολύ υψηλότερο ποσοστό αύξησης σε σχέση με τα ποσοστά αύξησης εισερχόμενου τουρισμού που παρουσιάζουν ανταγωνιστικοί προορισμοί όπως η Ισπανία, η Τουρκία και η Κύπρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό στην Ελλάδα για το δίμηνο αυξήθηκαν κατά 20% φθάνοντας σε 714.804. Τον Φεβρουάριο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 18,9%. Η αύξηση οφείλεται στην τουριστική δυναμική που συνεχίζει να διατηρεί η Αθήνα ως προορισμός, αλλά και στη θετική εξέλιξη των αφίξεων στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερα ελκυστικός οικονομικά προορισμός είναι η Ελλάδα φέτος σε προορισμούς όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ λόγω της υποτίμησης του ευρώ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη φετινή λίστα της αμερικανικής ιστοσελίδας Priceoftravel.com με τους προϋπολογισμούς σε δολάρια για ταξίδια σε 56 ευρωπαϊκές πόλεις, η Αθήνα κατατάσσεται στην 11η θέση μεταξύ των ελκυστικότερων οικονομικά προορισμών. Για την κατάρτιση της λίστας και τη σύνταξη του ταξιδιωτικού προϋπολογισμού ανά ημέρα σε κάθε πόλη υπολογίζονται κόστη για διανυκτέρευση, δύο εισιτήρια με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είσοδο σε αξιοθέατο, 3 γεύματα και 3 τοπικές μπίρες.

Γενικότερα, η ιστοσελίδα σημειώνει ότι λόγω της ισχυροποίησης του δολαρίου η ηπειρωτική Ευρώπη φέτος είναι φθηνότερη κατά περίπου 25% για τους Αμερικανούς τουρίστες. Επιπλέον, για την Ελλάδα αποδίδει στην οικονομική κρίση το γεγονός ότι οι τιμές κρατήθηκαν χαμηλά, ενώ σημειώνει ότι θα μπορούσε να συνεχισθεί η μείωση αν η χώρα αποφασίσει να βγει από την Ευρωζώνη. Ο ταξιδιωτικός προϋπολογισμός ανά ημέρα στην Αθήνα είναι 50,1 δολ. Φθηνότερη πόλη αναδεικνύεται η Κρακοβία της Πολωνίας με 25,7 δολάρια.

Στην Τουρκία οι αφίξεις για το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 5,4% φθάνοντας σε 2,63 εκατ. Οι αφίξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 13,1%, ενώ από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 26,6%. Τον Φεβρουάριο οι συνολικές αφίξεις στη γειτονική χώρα αυξήθηκαν κατά 2,3%. Την προσεχή Τρίτη διοργανώνεται στην Αθήνα η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ). Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του γραφείου Τουρισμού και Πολιτισμού της τουριστικής πρεσβείας με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της γειτονικής χώρας (TURSAB), της Τurkish Airlines και του ΗΑΤΤΑ με θέμα την παρουσίαση της τουρκικής αγοράς. Στην Ισπανία οι αφίξεις για το δίμηνο αυξήθηκαν κατά 4,5% φθάνοντας σε 6,45 εκατ. Οι αφίξεις από τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 2,7%, ενώ από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 20,2%. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 8% αγγίζοντας τα 6,6 δισ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 5,3%. Στην Κύπρο οι αφίξεις για το δίμηνο αυξήθηκαν κατά 7,7% φθάνοντας σε 92.508, ενώ μόνο τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 7,2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή