Ξεκίνησαν οι μισθώσεις στο νέο εμπορικό κέντρο West Mare στην Κόρινθο

Ξεκίνησαν οι μισθώσεις στο νέο εμπορικό κέντρο West Mare στην Κόρινθο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ των αλυσίδων του λιανεμπορίου που έχουν ήδη μισθώσει καταστήματα στο νέο εμπορικό κέντρο της Viohalco, West Mare, στην Κόρινθο, περιλαμβάνονται ο Σκλαβενίτης, η εταιρεία παιχνιδιών Μουστάκας και η Nike. Τον επόμενο μήνα αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του εμπορικού κέντρου Mare West στο παλιό εργοστάσιο της Σωληνουργείας Κορίνθου. Στο συγκεκριμένο κέντρο, συνολικού εμβαδού 72.000 τ.μ., κατασκευάστηκε ένα πρότυπο εμπορικό κέντρο που στοχεύει να εξυπηρετεί την αγορά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Kαι το κέντρο δεν θα αφορά μόνο τις εταιρείες λιανικής που θα φιλοξενηθούν αλλά και αναβαθμισμένους χώρους εστίασης και αναψυχής. Πρόκειται για την πρώτη αξιοποίηση παλαιών βιομηχανικών εγκαταστάσεων και ακινήτων.

Ο όμιλος Viohalco διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία και στοχεύει στην περαιτέρω αξιοποίησή της, για να ενισχύσει τις ταμειακές ροές. Να αναφέρουμε ότι ήδη έχει μισθωμένο ακίνητο 60.000 τ.μ. επί της οδού Kηφισού, που έχει εκμισθώσει ο όμιλος Φουρλή (IKEA).

Επίσης, διαθέτει δύο ακίνητα, το ένα είναι το ακίνητο στη λεωφόρο Aμαρουσίου-Xαλανδρίου (όπου στεγαζόταν οικονομική εφημερίδα), αλλά και το ξενοδοχείο Athens Imperial Hotel στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα. Mέχρι σήμερα, η συμβολή είναι μικρή στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα στα τέλη του 2013, καθώς τα ακίνητα προσέφεραν μόλις 1 εκατ. ευρώ στα συνολικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων. Η βασική αιτία ήταν, ασφαλώς, η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων εξαιτίας της πολύχρονης ύφεσης, αλλά και τα πολύ χαμηλά μισθώματα που ζητούσαν οι ενδιαφερόμενοι μισθωτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή