Ρ. Αντωνοπούλου: «Αναγκαία η δημιουργία Ταμείου Ανεργίας»

Ρ. Αντωνοπούλου: «Αναγκαία η δημιουργία Ταμείου Ανεργίας»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως 11 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν την επόμενη τετραετία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εάν πραγματοποιηθεί συντονισμένα αύξηση των μισθών στις ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Σε ομιλία της σε συνέδριο που διοργάνωσε στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Αριστερά, η Ελληνίδα υπουργός εκτίμησε ότι η πολιτική της βαθμιαίας αύξησης των μισθών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κατά 1,5% το ΑΕΠ της Ε.Ε. μέσα σε ένα χρόνο, κι έτσι να προκύψουν οι νέες θέσεις απασχόλησης.

Η κ. Αντωνοπούλου υποστήριξε παράλληλα την ανάγκη δημιουργίας ενός Ειδικού Ταμείου Ανεργίας, το οποίο θα μπορεί να χρηματοδοτεί χώρες της Ε.Ε. με υψηλό ποσοστό ανεργίας, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η κ. Αντωνοπούλου στηλίτευσε τις περιοριστικές πολιτικές λιτότητας που έχουν επικρατήσει μετά το 2010 στην Ευρώπη, λέγοντας ότι η σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και η μείωση των μισθών είχαν ως αποτέλεσμα την πρωτοφανή αύξηση των ποσοστών ανεργίας. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι οι μακροχρόνια άνεργοι ξεπερνούν το 50% επί του συνόλου των ανέργων στην Ε.Ε., ενώ σε ορισμένες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, αυτό το ποσοστό εκτοξεύεται στο 75%.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός υποστήριξε πως στις παρούσες συνθήκες ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί από μόνος του να δημιουργήσει τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας και έθεσε ως μόνη αποτελεσματική απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας τη συντεταγμένη πολιτική των δημοσίων επενδύσεων με ταυτόχρονη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή