Παράταση ρύθμισης για χρέη προς εφορία και Ταμεία

Παράταση ρύθμισης για χρέη προς εφορία και Ταμεία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιουλίου η προθεσμία για την υπαγωγή των οφειλετών του Δημοσίου στην ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ταυτόχρονα παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η προθεσμία για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων. Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία κανονικά έληγε σήμερα, έως τις 15 Ιουλίου 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, «η παραπάνω τροπολογία συνιστά ανταπόκριση της κυβέρνησης στα χιλιάδες μηνύματα πολιτών που κατέκλυσαν το υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες. Ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη στη ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ’ αυτές βρίσκονται στην τελική φάση». Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου, μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 750.000 φορολογούμενοι, κυρίως φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις, οι οποίοι έθεσαν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,25 δισ. ευρώ.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν μέχρι τις 15 Ιουλίου να συμπληρώσουν την αίτηση και να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων, γλιτώνοντας πρόστιμα και προσαυξήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (τράπεζες, ΕΛΤΑ) με τη χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής (Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής – Τ,Ρ.Ο.).

Η πρώτη δόση της ρύθμισης είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση και τη χορήγηση μοναδικού κωδικού πληρωμής, οι δε επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. Η καταβολή των δόσεων της ρύθμισης δύναται να πραγματοποιείται μέσω εντολής αυτόματης χρέωσης λογαριασμού με την υποβολή σχετικής αίτησης του οφειλέτη σε φορέα είσπραξης. Σημειώνεται ότι ο οφειλέτης τυγχάνει των ευεργετημάτων της ρύθμισης μετά την καταβολή της πρώτης δόσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή