Στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΕΕΤΤ και Digea

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΕΕΤΤ και Digea

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) Χρήστου Σπίρτζη βρίσκεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και η Digea. Αφορμή αποτελεί ο διαγωνισμός αδειοδότησης της εταιρείας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων που ολοκληρώθηκε το 2014. Χθες, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο αναφορά, μαζί με έγγραφα τεκμηρίωσης, σχετικά με τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ) αλλά και τον διαγωνισμό για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στην Digea.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αναφορά στοχεύει στη «διαπίστωση τέλεσης πιθανών αξιόποινων πράξεων με πράξεις ή/και παραλείψεις μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, που έχουν διατελέσει και διατελούν μέλη της από τον Οκτώβριο 2012 έως σήμερα». Ο αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε στοιχεία προκειμένου να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη η πιθανότητα να «εμφιλοχώρησε στην όλη διαδικασία του διαγωνισμού της Digea σωρεία παρατυπιών και μη νόμιμων ενεργειών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μη επίτευξη πραγματικού και ελεύθερου ανταγωνισμού, κατά ευθεία παράβαση της κύριας λειτουργίας και αποστολής της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων ως Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής.

Παράγοντες της αγοράς, ωστόσο, βλέπουν πίσω από τις επιθέσεις αυτές του κ. Σπίρτζη τη ναρκοθέτηση της ανεξαρτησίας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων.

Επίσης διακρίνουν μια προσπάθεια να πληγεί η ίδια η Digea, σε μια κρίσιμη στιγμή που μεταφέρει το σήμα όλων των ιδιωτικών καναλιών που, κατά πολλούς μέσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, «πολεμούν» την κυβέρνηση. Σημειώνουν δε ότι δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι μέσα σε πέντε μήνες, ένας από τους λιγοστούς νόμους που ψηφίστηκαν ήταν εκείνος της επανασύστασης της ΕΡΤ.

Στελέχη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων αναφέρουν ότι όλα έγιναν σύννομα και ότι αυτό θα αποδειχθεί, όπως συνέβη και στην περίπτωση της δίωξης του Ανδρέα Γεωργίου, της ΕΛΣΤΑΤ.

Σημείωναν, ωστόσο, ότι ο τελευταίος, αν και έχει δικαιωθεί δύο φορές δικαστικά, παραμένει ωστόσο, επί πολλά χρόνια με διάφορα νομικά τερτίπια, υπόδικος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή