«Οχι» Ρωσίας σε χαλάρωση εμπάργκο

«Οχι» Ρωσίας σε χαλάρωση εμπάργκο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο να χαλαρώσει το εμπάργκο στην εισαγωγή ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία, και ότι το ζήτημα παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα δεν θα απασχολήσει τους ηγέτες των BRICS που είχαν χθες σύνοδο στην πόλη Ουφά της Ρωσίας. Μιλώντας πριν από την έναρξη της Συνόδου, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλ. Ουλιουκάγιεφ δήλωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει το εμπάργκο στις εισαγωγές ελληνικών τροφίμων στη Ρωσία.

Το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων επεκτάθηκε για έναν χρόνο τον περασμένο μήνα και ισχύει για όλες τις χώρες που έχουν επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία, είπε. Η Ε.Ε. έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία μαζί με τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες. Παράλληλα, ο κ. Ουλιουκάγιεφ δήλωσε ότι οι ηγέτες των χωρών που λαμβάνουν μέρος στη σύνοδο δεν πρόκειται να συζητήσουν το θέμα χορήγησης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα. Τη Δευτέρα, ο Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Κρ. Λαγκάρντ σχετικά με την Ελλάδα. Ωστόσο ο Ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι η συνομιλία δεν είχε καμία σχέση με τη δυνητική χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή