Σύντομα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόγραμμα για 2.417 θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ

Τη δημιουργία 2.417 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε επιβλέποντες φορείς, για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, αφορά η δεύτερη δημόσια πρόσκληση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. της 11ης-7-2015 και λήγει στις 12 μ. της 20ής-7-2015. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο –αποκλειστικά μέσω διαδικτύου– στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), συμπληρώνοντας το σχετικό πεδίο ηλεκτρονικής αίτησης. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνον οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Με αίσθηση της κοινωνικής της ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη της τα έκτακτα μέτρα των τελευταίων ημερών, που έχουν επηρεάσει τα ελληνικά νοικοκυριά, η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να αναστείλει όλες τις διακοπές υδροληψίας λόγω οφειλής, μέχρι νεότερης απόφασης. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΕΥΔΑΠ σκοπεύει να συνεχίσει να επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων, ανταποκρινόμενη άμεσα στις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες των καταναλωτών της. Για περισσότερες πληροφορίες, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στα κέντρα εξυπηρέτησης πελατών της EΥΔΑΠ.

Εως 14/7 οι δωρεάν μετακινήσεις

Tο μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας παρατείνεται για τις εργάσιμες ημέρες Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Ιουλίου 2015. Δεν θα ισχύσει, ωστόσο, για τις μετακινήσεις το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, οπότε οι μετακινήσεις θα γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική κομίστρων των συγκοινωνιακών φορέων, για χρήστες εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών. Το μέτρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, θα επανεξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αφορά λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Η εφαρμογή του μέτρου προβλέπεται από τον νόμο 4331/2015-ΦΕΚ Α69/01 (άρθρο 77), και η νέα παράταση τίθεται σε εφαρμογή με σχετική υπουργική απόφαση. Η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού σε όλες τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Ενίσχυση των ελέγχων στον τουριστικό κλάδο

Την ενίσχυση των εποπτικών και ελεγκτικών Αρχών της αγοράς προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, προκειμένου, όπως ανέφερε, να αντιμετωπιστούν προβλήματα διαφυγής εσόδων από τον τουριστικό κλάδο, φαινόμενα μαύρης εργασίας και περιβαλλοντικές παραβιάσεις. Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας διευκόλυνσης των επιχειρήσεων, έκανε λόγο για απελευθέρωση των αδειοδοτήσεων σε εφαρμογή υφιστάμενου νόμου, αλλά και αυστηρού ελέγχου στη συνέχεια. Για το νέο ΕΣΠΑ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι βασικό σημείο παρέμβασης θα είναι η εστίαση σε μικρά και μεσαία έργα υποδομών, καθώς και η ενίσχυση της συνεταιριστικής συνεργατικής επιχειρηματικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή