Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προτεραιότητα του νέου αναπληρωτή υπ. Οικονομικών

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προτεραιότητα του νέου αναπληρωτή υπ. Οικονομικών

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επικεντρώθηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής από την απελθούσα υπουργό κ. Νάντια Βαλαβάνη, η οποία ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων, ότι θα κρατήσει την έδρα της στη Βουλή.

Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι αυτά που τόσα χρόνια ψάχναμε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη φοροδιαφυγή τώρα δεν μπορούμε παρά να τα κάνουμε πράξη ενώ σημείωσε ότι «είναι εδώ για να λύσει προβλήματα κι όχι να τα περιγράψει».

Υποστήριξε ότι έχει πλήρη αντίληψη της περιόδου που αναλαμβάνει και των δυσκολιών της και ότι θα αξιοποιήσει οποιοδήποτε θετικό στοιχείο υπάρχει από όλες τις προηγούμενες ηγεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό έθεσε δύο άμεσους στόχους:

Την άμεση διενέργεια ελέγχων στην αγορά, στις τουριστικές περιοχές, το λαθρεμπόριο και όχι μόνο από το ΣΔΟΕ αλλά από όλο τον δημόσιο οργανισμό καθώς όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα δημόσια ταμεία εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ.

Δεν θα υπάρξει καμία άλλη παράταση των φορολογικών δηλώσεων καλώντας τους φορολογούμενους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καθώς θέλει ο φορολογικός μηχανισμός να δουλέψει για άλλα θέματα.

Κάλεσε δε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να μην υπάρχει κομματικό κράτος ενώ δήλωσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής.

Από την πλευρά της η κ. Βαλαβάνη δήλωσε ότι δεν ζηλεύει ούτε τον κ. Αλεξιάδη, ούτε τον κ. Τσακαλώτο ενώ αν και υποστήριξε ότι «το όνειρο για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα πλέον δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα γιατί είναι τέτοια τα βάρη που η όποια αναδιανομή τους δεν θα ελαφρύνει αυτούς που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο».

Πέραν αυτών η κ. Βαλαβάνη υπεραμύνθηκε της ρύθμισης των 100 δόσεων που εφαρμόστηκε τους τελευταίους μήνες σημειώνοντας ότι σε αυτήν μπήκαν 880.000 φυσικά πρόσωπα και ρυθμίστηκαν 6,2 δισ. ευρώ από τα οποία έχουν ήδη εισπραχθεί 800 εκατ. ευρώ.

Εκτίμησε δε ότι έως το τέλος του 2015 τα έσοδα από τη ρύθμιση μπορούν να φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ ενώ σημείωσε ότι από τα 880.000 φυσικά πρόσωπα μόλις οι 250 είχαν χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών η κ. Βαλαβάνη δήλωσε ότι ούτε ο Γ. Βαρουφάκης ούτε η ίδια αξίζουν αυτό που γίνεται ενώ ξεκαθάρισε ότι θα κρατήσει την έδρα της στη Βουλή ειδικά τώρα που δέχεται αυτές τις επιθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή