Μοσκοβισί: Ελάφρυνση του χρέους μετά τις μεταρρυθμίσεις

Μοσκοβισί: Ελάφρυνση του χρέους μετά τις μεταρρυθμίσεις

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πλαίσιο των μέτρων που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους περιέγραψε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος κ. Π. Μοσκοβισί, χθες, κάνοντας λόγο για συμφωνία των δανειστών της Ελλάδας σε αυτά τα μέτρα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα αυτά θα ληφθούν υπό την αυστηρή προϋπόθεση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι «το Eurogroup το έχει ήδη συζητήσει αυτό το θέμα» και πρόσθεσε πως «έχουμε συμφωνήσει να χαλαρώσουμε το βάρος των επιτοκίων, να επιμηκύνουμε την ωρίμανση του χρέους. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει όταν έρθει η ώρα μετά τη διαπραγμάτευση ενός καλού προγράμματος ανάπτυξης και αρωγής». Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας απευθείας απομείωσης του ελληνικού χρέους.

«Υπάρχει αντίσταση σε όλη την Ευρώπη στο να γίνει ένα “κούρεμα”. Στη Γερμανία αλλά και στη Γαλλία», εξήγησε. Αναφερόμενος στο πακέτο των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί να εφαρμοστούν εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει τους όρους του νέου Μνημονίου, υποστήριξε ότι «δεν είναι αναδιάρθρωση. Είναι ανασχεδιασμός».

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έχει παραπεμφθεί για μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου ελέγχου των δανειστών επί του νέου προγράμματος. Κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι το νέο Μνημόνιο θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει εγκριθεί έως τις 20 Αυγούστου. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ελέγχου και τη ρύθμιση του χρέους, αναμένεται να εκταμιεύσει και την πρώτη δόση προς την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή