Υφεση μεταξύ 1%- 2% για φέτος προβλέπει η Credit Suisse

Υφεση μεταξύ 1%- 2% για φέτος προβλέπει η Credit Suisse

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To ελληνικό χρέος είναι περισσότερο βιώσιμο από όσο θεωρείται, εκτιμά η Credit Suisse, τονίζοντας πως το κύριο θέμα για την Αθήνα είναι να πιέσει προς την κατεύθυνση των πολιτικών που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη.

Σε κάθε περίπτωση ο διεθνής οίκος προβλέπει πως η Ελλάδα θα λάβει κάποια μορφή ελάφρυνσης χρέους έως το τέλος του τρέχοντος έτους υπό την προϋπόθεση ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εγκριθούν από τη Βουλή.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η πολιτική κατάσταση παραμένει εύθραυστη, αλλά μπορεί να βελτιωθεί αν ο κ. Τσίπρας απομακρυνθεί από τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία του κόμματός του και υιοθετήσει μια κεντροαριστερή ατζέντα.

Αν αυτό συμβεί τους προσεχείς μήνες και «επικυρωθεί» από τις πρόωρες εκλογές, οι αγορές, σύμφωνα με την Credit Suisse, θα αντιδράσουν θετικά.

Αντίθετα, οποιοδήποτε άλλο πολιτικό αποτέλεσμα που θα συντηρήσει την αβεβαιότητα θα είναι αρνητικό, τονίζει ο διεθνής οίκος.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο πρόγραμμα, θεωρεί πιθανή την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους δανειστές έως την 20ή Αυγούστου. Εκτιμά πως μια περιορισμένη καθυστέρηση θα είναι διαχειρίσιμη μέσω ενός νέου δανείου-γέφυρα.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει ύφεση μεταξύ 1% και 2% φέτος για την ελληνική οικονομία και 0,5% το 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή