Μικρή αποκλιμάκωση για τα κρατικά ομόλογα

Μικρή αποκλιμάκωση για τα κρατικά ομόλογα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yποτονική χαρακτηρίστηκε η τρίτη συνεδρίαση στην εγχώρια αγορά ομολόγων όπου έστω και με αργούς ρυθμούς σημειώθηκε μικρή αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των τριών κρατικών ομολόγων.

Οπως εξηγούν στην «Κ» διαχειριστές ομολόγων σε dealing rooms ξένων τραπεζών, «το βλέμμα των επενδυτών παραμένει εστιασμένο στην εξέλιξη των συναντήσεων την Ελλάδας με τους εκπροσώπους των πιστωτών. Οσο οδηγούμαστε προς την υπογραφή της συμφωνίας τόσο θα ενεργοποιούνται περισσότεροι αγοραστές ελληνικών ομολόγων». Στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης κατεγράφη σήμερα αύξηση των αποδόσεων.

Ειδικότερα στην ελληνική πλατφόρμα ομολόγων (ΗΔΑΤ) το 10ετές ομόλογο κατέγραψε τιμή στα 54 λεπτά του ευρώ από 53,75 λεπτά την Τρίτη. Αντίστοιχα η απόδοση σήμερα διαμορφώθηκε στο 11,70% από 11,75% την χθεσινή μέρα. Το 5ετές ελληνικό ομόλογο εμφάνισε σήμερα τιμή στα 68,25 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 16,95% έναντι τιμής 67,75 λεπτών του ευρώ την Τετάρτη και απόδοσης 17,20%. Το 3ετές ομόλογο κατέγραψε σήμερα απόδοση 19,75% από 19,73% την χθεσινή μέρα.

Αποκλιμάκωση 30 μονάδων βάσης σε σχέση με χθές παρουσίασε σήμερα το spread(διαφορά απόδοσης 10ετούς ελληνικού με το αντίστοιχο γερμανικό που έκλεισε στο 0,72%) και διαμορφώθηκε στις 1.085 μονάδες βάσης από 1.115 μονάδες βάσης που ήταν η τιμή το χθεσινό απόγευμα.

Στα ευρωομόλογα της νοτίου Ευρώπης, οι αποδόσεις της ιταλικής και γαλλικής δεκαετίας κυμάνθηκαν αντίστοιχα στο 1,87% και 1,06% από 1,77% και 0,96% που βρέθηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Στην Ιβηρική χερσόνησο, οι δεκαετείς αποδόσεις των ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων κυμάνθηκαν σήμερα στο 1,96% και 2,46% αντίστοιχα έναντι αποδόσεων 1,86% και 2,39% της προηγούμενης μέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή