Σε ισορροπία το Χρηματιστήριο

Σε ισορροπία το Χρηματιστήριο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισορροπία μεταξύ αγοραστών και πωλητών παρουσιάζει το Χρηματιστήριο στην ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας που επαναλειτούργησε μετά την πολυήμερη διακοπή. Ο γενικός δείκτης κινείται πέριξ των 680 μονάδων  με το γενικό δείκτη να ενισχύεται 1,3% με την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών και την αξία των συναλλαγών να ενισχύεται ελαφρά αν και βρισκόμαστε στην καρδιά των διακοπών και για τους ξένους επενδυτές, αφού οι είναι οι βασικοί αγοραστές και πωλητές μετοχών και δεν έχουν περιορισμούς στις συναλλαγές όπως συμβαίνει για τους ημεδαπούς επενδυτές.

Οι τραπεζικές μετοχές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με ήπια άνοδο καθώς σταδιακά εισέρχονται εντολές αγορών μετά την κατάρρευση που υπέστησαν στις τρείς πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας όπου έχασαν συνολικά 7,5 δισ. ευρώ από την χρηματιστηριακή τους αξία.

Το Χρηματιστήριο μετά από μία εβδομάδα λειτουργίας προσπαθεί να σταθεροποιηθεί αν και το κλίμα παραμένει ευμετάβλητο και όλα θα εξαρτηθούν από τη πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των πιστωτών προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή 14 Αυγούστου όπου προγραμματίζεται νέο Eurogroup για να εγκρίνει ποσό έως 25 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή