Σύντομα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις για το ηλεκτρονικό χαράτσι σε εισιτήρια της Lufthansa

Eπτά ευρωπαϊκά διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία μεταξύ των οποίων και το pamediakopes.gr απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στη Lufthansa σε σχέση με την απόφαση του ομίλου από την 1η Σεπτεμβρίου οι αεροπορικές του εταιρείες (Lufthansa, Austrian, Brussels, Swiss) να εισαγάγουν μία επιπλέον χρέωση 16 ευρώ για κάθε εισιτήριο που θα εκδίδεται από τα γραφεία μέσω των κεντρικών συστημάτων κρατήσεων. Η Ευρωπαϊκή Ενωση των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Tour Operators έχει ήδη υποβάλει επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του pamediakopes.gr Νίκο Γουλή η υιοθέτηση της πρακτικής αυτής από τη Lufthansa αναμένεται να προκαλέσει ζημίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία. Τα ταξιδιωτικά γραφεία θεωρούν ότι η εν λόγω απόφαση πέραν των άλλων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και στους καταναλωτές.

H REVOIL ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών στους αποθηκευτικούς της χώρους στον Ασπρόπυργο Αττικής και στη νήσο Χίο, ενώ εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί πλήρως το σύστημα και στην εγκατάσταση της Καβάλας. Τα συστήματα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία σε όλες τις δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων σε Ασπρόπυργο και Χίο ακριβώς ένα χρόνο πριν εκπνεύσει η διορία από το αρμόδιο υπουργείο, αντανακλώντας την άμεση ανταπόκριση της REVOIL στο νέο πλαίσιο λειτουργίας του κλάδου και σε μέτρα που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον επιχορήγηση 43 εκατ. στον ΕΟΠΥΥ

Συμπληρωματική επιχορήγηση στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ύψους 43 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμπληρωματική επιχορήγηση αποσκοπεί στο να καλυφθούν άμεσες ανάγκες του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Συνολικά από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας ο ΕΟΠΥΥ επιχορηγήθηκε με το ποσό των 87 εκατομμυρίων ευρώ, μετά και την προηγούμενη υπουργική απόφαση, που υπεγράφη στις 6 Αυγούστου και μέσω της οποίας εγκρίθηκαν για την κάλυψη των αναγκών του Οργανισμού 44 εκατ. ευρώ, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του. Παράλληλα το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην εντολή για επιχορήγηση και κατανομή 60 εκατομμυρίων ευρώ στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) από μισθώσεις του κρατικού προϋπολογισμού, ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες.

Τέσσερα ελληνικά ξενοδοχεία στα κορυφαία για διακοπές ενηλίκων

Τέσσερα ελληνικά ξενοδοχεία περιλαμβάνονται στις καλύτερες μονάδες για διακοπές ενηλίκων που λειτουργούν υπό την ταυτότητα ξενοδοχειακών αλυσίδων του Τhomas Cook. Τη σχετική λίστα ανακοίνωσε από τη Γερμανία ο Τουριστικός Οργανισμός, επισημαίνοντας ότι οι διακοπές στην ειδική κατηγορία αυτών των ξενοδοχείων έχει γίνει της μόδας είτε για παρέες που ταξιδεύουν μαζί είτε για γονείς που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους χωρίς παιδιά. Τα ελληνικά ξενοδοχεία που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι τα Sentido Ixian All Suites, Sunprime White Pearl και Sentido Port Poyal Villas and Spa στη Ρόδο και το Sentido Elounda Blu στην Κρήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή