Αναρμόδιο δηλώνει το ΥΠΟΙΚ για την ψηφοφορία του ΟΗΕ για το χρέος

Αναρμόδιο δηλώνει το ΥΠΟΙΚ για την ψηφοφορία του ΟΗΕ για το χρέος

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι καθ' ύλην αρμόδιο για τη στάση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις ψηφοφορίες του ΟΗΕ.

Αυτό απάντησε, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε με την αποχή της χώρας από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών.

Επισημαίνει δε, ότι η διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος θα ακολουθήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης πριν από το τέλος του 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο θεωρεί την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους θέμα στρατηγικής σημασίας για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στη βιώσιμη ανάκαμψη και έχει εργασθεί εντατικά ώστε να διαμορφωθούν οι ευρωπαϊκές και διεθνείς οικονομικές και πολιτικές προϋποθέσεις για μία επιτυχή διευθέτηση.

Προστίθεται δε, ότι στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων – και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στο Λονδίνο το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου – το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία για την έγκαιρη και άρτια προετοιμασία της ελληνικής πλευράς ενόψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης του χρέους που θα ακολουθήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης πριν το τέλος του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT