Japonica: Αναζητείται υπουργός Οικονομικών …πέντε αστέρων

Japonica: Αναζητείται υπουργός Οικονομικών …πέντε αστέρων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να τοποθετηθεί ένας υπουργός Οικονομικών με διεθνές κύρος που θα δουλέψει για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της Ελλάδας, υποστηρίζει η Japonica Partners. Μάλιστα, ο επενδυτικός οίκος (που είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα μέσω προγράμματος επαναγοράς που είχε εκτελέσει το 2013) έχει ξεκινήσει «καμπάνια» σε διεθνή και ελληνικά μέσα ενημέρωσης για την αναγκαιότητα τοποθέτησης υπουργού Οικονομικών «5 αστέρων» για την Ελλάδα.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η Ελλάδα να διορίσει έναν διεθνώς αναγνωρισμένο υπουργό Οικονομικών “5 αστέρων” με εξειδίκευση και ικανότητες να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Ο διορισμός ενός υπουργού Οικονομικών “5 αστέρων” που θα χαίρει διεθνούς σεβασμού αποτελεί την πιο σημαντική μεταρρύθμιση για την Ελλάδα», υποστηρίζει ο οίκος.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «σοκαριστικό» ύστερα από 15 χρόνια στην Ευρωζώνη η ελληνική κυβέρνηση να μη «δημοσιεύει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καν ελεγμένο ισολογισμό. Και η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναφέρει αριθμούς, που από άποψη διαφάνειας και διακυβέρνησης είναι συγκρίσιμοι με εκείνους που παράγονται με τη χρήση λογιστικών συστημάτων σύμφωνα με την απλογραφική μέθοδο, τα οποία συστήματα, όπως είναι γνωστό, δημιουργούν υψηλά επίπεδα διαφθοράς και είναι αναποτελεσματικά».

Η παγκοσμίως αναπαραγόμενη λύση, υποστηρίζει η Japonica, είναι η χρήση των διεθνών λογιστικών προτύπων με διπλογραφική και δεδουλευμένη βάση (IPSAS/IFRS). Και προσθέτει ότι η Ευρώπη έχει να επιδείξει εντυπωσιακή ιστορία επί αιώνες στη χρήση της μεθόδου λογιστικής με διπλογραφική και δεδουλευμένη βάση που διαδόθηκε από υπουργούς Οικονομικών «5 αστέρων», ανεξαρτήτως εθνικότητας. Ετσι, σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει το ειλικρινές ενδιαφέρον της στο να είναι ένα μέλος της Ευρωζώνης που συνεισφέρει επάξια, με τον διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών «5 αστέρων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή