ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη αύξηση των Κινέζων τουριστών φέτος στην Ελλάδα

chinese

Αύξηση κατά 20% αναμένεται να παρουσιάσει ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στη χώρα μας για τη φετινή περίοδο, ξεπερνώντας τις 120.000, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εκπροσώπων του ξενοδοχειακού κλάδου.

Η Σαντορίνη είναι και φέτος αγαπημένος προορισμός των Κινέζων οι οποίοι επισκέπτονται το νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμβάλλοντας στη προσπάθεια του δήμου και των τουριστικών επιχειρηματιών του προορισμού για την επιμήκυνση της σεζόν. Επίσης, η Σαντορίνη βρέθηκε πάλι στις πρώτες επιλογές των Κινέζων για την πραγματοποίηση γαμήλιων τελετών τους στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανώλης Καραμολέγκος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών διατήρησης του ταξιδιωτικού τους ενδιαφέροντος για τον προορισμό έχουν προγραμματισθεί στο νησί εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά των Κινέζων. Ο κ. Καραμολέγκος εκτιμά ότι η ζήτηση για διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία του νησιού θα παραμείνει υψηλή και στο υπόλοιπο της σεζόν, λόγω και της προγραμματισμένης διοργάνωσης συνεδριακών εκδηλώσεων.

Παράλληλα, σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού θα παραμείνουν σε λειτουργία και μετά το πέρας της σεζόν για την ικανοποίηση της τουριστικής ζήτησης. Σε ό,τι αφορά αυτή την περίοδο, ο πρόεδρος της ένωσης σημειώνει ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού διαθέτουν πολύ υψηλές πληρότητες διατηρώντας την ανοδική πορεία η οποία καταγράφεται από την αρχή της περιόδου.

Σύμφωνα με το μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Σπύρο Γαλιατσάτο, τροχοπέδη στην περαιτέρω αύξηση των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα παραμένει η αεροπορική σύνδεση. Επιπλέον, διαπιστώνει ότι οι περισσότεροι Κινέζοι έρχονται στη χώρα μας αφού έχει προηγηθεί επίσκεψή τους σε κάποιον άλλο, συνήθως μεσογειακό προορισμό όπως για παράδειγμα η Ιταλία.