Βέβαιη για συμφωνία η Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Βέβαιη για συμφωνία η Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά, έπειτα από πολλούς μήνες, η Fraport εμφανίζεται πεπεισμένη ότι η συμφωνία για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας θα υπογραφεί. Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας, Στέφαν Σούλτε, προς το πρακτορείο Reuters. «Eίμαστε σε πολύ εντατικές συνομιλίες με την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μπορεί να γίνει σε τρεις έως έξι μήνες.

Δεν έγινε γνωστό πού έγιναν οι συγκεκριμένες δηλώσεις και με ποια αφορμή. Ωστόσο, όπως διαφαίνεται και με την περίπτωση του ΟΛΠ, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων εντατικοποιείται. Σημειώνεται ότι οι δύο συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις, εφόσον ολοκληρωθούν, θα φέρουν το 25% του στόχου των εσόδων της τριετίας.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η Fraport ποτέ δεν έκανε πίσω στην παραχώρηση των ελληνικών αεροδρομίων. Ακόμη και όταν επιδεινώθηκαν τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας και αυξήθηκε το επενδυτικό ρίσκο στην Ελλάδα, η εταιρεία δεν έκανε πίσω. Παρέμενε σε στάση αναμονής όσο υπήρχαν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις (διαπραγματεύσεις με τρόικα, δημοψήφισμα και εκλογές), αλλά σίγουρα δεν έκανε βήμα πίσω από τη συμφωνία του 2014. Ούτως ή άλλως, η εταιρεία είχε αναλάβει υψηλό ρίσκο, προσφέροντας ένα υψηλό τίμημα για την απόκτηση του ελέγχου των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή