Ανοδος στην αγορά ομολόγων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδος των τιμών καταγράφεται σήμερα στην ελληνική αγορά ομολόγων μετά τις συναντήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ με τους ομογενείς από τους οποίους ζήτησε επενδύσεις αλλά και την δήλωση που έκανε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές εφόσον υπάρξει συμφωνία για το δημόσιο χρέος.

Το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου σε σχέση με το αντίστοιχο γερμανικό υποχωρεί στις 745 μονάδες βάσης από 765 μονάδες βάσης που βρισκόταν  στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Το 10ετές ελληνικό ομόλογο έχει απόδοση 8,02% από 8,25% την προηγούμενη μέρα,  η απόδοση του 5ετούς κρατικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,75% από 9,10% την Τετάρτη και η απόδοση του 3ετούς κρατικού ομολόγου ανέρχεται στο 9,91% από 10,70% στη χθεσινή συνεδρίαση. Η αξία των συναλλαγων ξεπερνά ελαφρώς τα 3 εκατ. ευρώ.

Υποχώρηση των αποδόσεων καταγράφεται και στα ευρωομόλογα της νοτίου Ευρώπης. Οι αποδόσεις των 10ετων ιταλικών και γαλλικών ομολόγων διαμορφώνονται στο 1,70% και 0,95% έναντι 1,72% 1% της Τετάρτης. Επίσης οι αποδόσεις στις δεκαετίες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ανέρχονται σήμερα σε 1,86% και 2,37% από 1,89% και 2,40% στη χθεσινή συνεδρίαση. Τέλος το 10ετές ιρλανδέζικο ομόλογο έχει σημερινή απόδοση 1,19% από 1,22% την Τετάρτ ενώ το δεκαετές γερμανικο ομόλογο υποχωρεί σήμερα 3 μονάδες βασης σε σχέση με χθές και διαμορφώνεται στο 0,57%.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή