Εκτροχιασμός του προϋπολογισμού φορέων της γενικής κυβέρνησης

Εκτροχιασμός του προϋπολογισμού φορέων της γενικής κυβέρνησης

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός στόχου βρέθηκε ο προϋπολογισμός της συντριπτικής πλειονότητας (σχεδόν 4 στους 5) των φορέων της γενικής κυβέρνησης κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρουσιάζοντας αποκλίσεις υψηλότερες του 10%.

Συνολικά, ο προϋπολογισμός τους εκτροχιάστηκε κατά 397 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφοντας σημαντική διεύρυνση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο που ήταν στα 110 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από το σύνολο των 55 φορέων της γενικής κυβέρνησης, οι 42 φορείς παρουσίασαν απόκλιση υψηλότερη του 10% από το στόχο που είχαν για το πρώτο εξάμηνο. Τη μεγαλύτερη «τρύπα» παρουσίασε το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), η οποία ανήλθε στα 142 εκατ. ευρώ, ενώ ακολούθησε το Πράσινο Ταμείο με 93,8 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, 11 φορείς κατέγραψαν απόκλιση μικρότερη του 10% ή ακόμα και υπεραπόδοση έναντι του στόχου που είχαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΚΕΕΛΠΝΟ που παρουσίασε υπέρβαση έναντι του στόχου του κατά 8,6 εκατ. ευρώ.

Επισυνάπτονται αναλυτικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΟΙΚ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή