Στάση αναμονής από τους επενδυτές στα εγχώρια ομόλογα

Στάση αναμονής από τους επενδυτές στα εγχώρια ομόλογα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θέση αναμονής παρέμειναν σήμερα οι επενδυτές στην εγχώρια αγορά ομολόγων.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της συνεδρίασης κατεγράφη μείωση των αποδόσεων και αύξηση των τιμών λόγω των προσδοκιών ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει η τρίτη δανειακή σύμβαση.

Σταδιακά όμως και μετά τις τρεις το μεσημέρι επικράτησε αντίθετο κλίμα με την άνοδο των αποδόσεων. Σε μέτρια επίπεδα παρέμεινε ο όγκος συναλλαγών. Η τιμή του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στα 70,75 λεπτά του ευρώ και η απόδοση ανήλθε στο 8,07%.

Το spread (διαφορά απόδοσης της ελληνικής 10ετίας με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο που έκλεισε σήμερα στο 0,51%) διαμορφώθηκε στις 756 μονάδες βάσης από 745 μονάδες βάσης που ήταν το χθεσινό κλείσιμο και 758 μονάδες βάσης που ήταν το κλείσιμο της περασμένης Δευτέρας.

Το 5ετές ελληνικό ομόλογο είχε σημερινή τιμή στα 88,00 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 8,84% ενώ η 3ετία εμφάνισε απόδοση 9,55% και τιμή στα 90,30 λεπτά του ευρώ.

Ανοδος των τιμών κατεγράφη στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης και μείωση των αποδόσεων. Ιταλία και Γαλλία είχαν σημερινές αποδόσεις στις δεκαετίες τους στο 1,67% και 0,90 % αντίστοιχα. Ισπανία και Πορτογαλία εμφάνισαν αποδόσεις των δεκαετών τους ομολόγων στο 1,81% και 2,31% αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή