Σύντομα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιέσεις στην ΕΚΤ για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Ελλάδα

Πιέσεις για «κούρεμα» των καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών φαίνεται πως δέχεται η ΕΚΤ από ορισμένες πολιτικές δυνάμεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση Γερμανού ευρωβουλευτή για τη δυνατότητα «κουρέματος» καταθέσεων, η ΕΚΤ υπογραμμίζει ότι μέχρι το τέλος του 2015 δεν υφίσταται μηχανισμός που να υποχρεώνει τους καταθέτες και τους ομολογιούχους των τραπεζών να συμμετέχουν στο κόστος ανακεφαλαιοποίησης. Επίσης, τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει μορατόριουμ στην αποπληρωμή τραπεζικών ομολόγων, ή να ληφθούν άλλα «πρόσθετα μέτρα» από τις αρχές στις τράπεζες, προκειμένου να μη μετακινηθούν κεφάλαια τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε ένα bail in. Τέτοιου είδους προληπτικά μέτρα, τονίζεται, δεν μπορούν να ληφθούν τουλάχιστον πριν από την 1.1.2016, οπότε θα τεθεί σε ισχύ η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για εξυγίανση τραπεζών.

H διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογήσει κατά προτεραιότητα τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης των προβλημάτων στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται, προκειμένου να καταστεί δυνατή η βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίησή τους σε όφελος της δημόσιας περιουσίας. Σε ό,τι αφορά το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, σημειώνει ότι πρόκειται για μία ολυμπιακή εγκατάσταση που παρέμεινε εκτός χρήσης επί 11 χρόνια, η οποία είναι πλέον ικανή να προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες στέγασης στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες.

Τέσσερα βραβεία για την Coca-Cola 3E

Τέσσερις διακρίσεις απέσπασε η Coca-Cola 3E στο πλαίσιο των Health & Safety Awards 2015. Ειδικότερα, η εταιρεία απέσπασε τα εξής βραβεία: α) το μοναδικό βραβείο «Winner» στον κλάδο «Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών», που αποτελεί τη μέγιστη αναγνώριση στη συνολική διαχείριση της υγείας και ασφάλειας, β) χρυσό βραβείο στην κατηγορία Καμπάνιες, που επιβραβεύει τις εκστρατείες και δράσεις ευαισθητοποίησης και ενεργούς συμμετοχής που υλοποιεί κάθε χρόνο η εταιρεία για τους εργαζομένους της σε όλη τη χώρα, γ) χρυσό βραβείο στην κατηγορία Βελτίωση Απόδοσης Συστήματος Υγείας και Ασφάλειας για την «Πρωτοπορία στην εφαρμογή διεθνών πρακτικών», που αναδεικνύει τα αποτελεσματικά συστήματα, πρότυπα και διεθνείς πρακτικές που έχει αναπτύξει και εφαρμόζει η Coca-Cola 3Ε και δ) αργυρό βραβείο στην κατηγορία Προγράμματα Οδικής Ασφάλειας για την «Πρόληψη και υιοθέτηση καινοτόμων συστημάτων». Η Coca-Cola Τρία Εψιλον εφαρμόζει τεχνικές και συστήματα για την ενημέρωση και προστασία των εργαζομένων της εντός και εκτός των μονάδων της.

Εκλεισε το 2ο πρόγραμμα κατάρτισης για τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής

Ολοκληρώθηκε το 2ο Πρόγραμμα Κατάρτισης / Συμβουλευτικής / Πιστοποίησης τεχνικής ικανότητας κατά ΙSO/ΙΕC 17024, για 2.500 εργαζόμενους σε κλάδους της Βιομηχανίας (και κυρίως της Ναυπηγοεπισκευής) της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία ανάμεσα στον ΟΛΠ και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, είναι και μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠ. Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η συνεργασία στο 1ο Πρόγραμμα Κατάρτισης για πάνω από 1.500 ανέργους του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, την περίοδο 2013-2014 και εν όψει του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή