Μεγάλη αύξηση 54,7% στις οδικές αφίξεις

Μεγάλη αύξηση 54,7% στις οδικές αφίξεις

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οδικές αφίξεις ξένων επισκεπτών και η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση στην Αθήνα αποτελούν τους δύο βασικούς παράγοντες που κινήθηκε σε θετικό πεδίο ο ελληνικός τουρισμός τη φετινή σεζόν, όπως επιβεβαιώνουν τα σχετικά στοιχεία που δημοσιοποίησαν, χθες, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ φαίνεται ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών για το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 20,8% φθάνοντας σε 7,5 εκατ. από 6,26 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου προήλθε από τις οδικές αφίξεις οι οποίες έφθασαν σε 2,73 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 54,7%. Αύξηση κατά 6,2% παρουσίασαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου φθάνοντας σε 14,69 εκατ. έναντι 13,12 εκατ. την ίδια περίοδο του 2014. Τις υψηλότερες αφίξεις παρουσίασαν η Αθήνα (25,6%) και η Σαντορίνη (16,7%). Στο μεταξύ, ο υπεύθυνος για την κρουαζιέρα στο ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Στυλιανόπουλος μιλώντας, χθες, σε συνέδριο για τους Τουριστικούς Λιμένες και τις μαρίνες με θέμα την ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας για τα επόμενα χρόνια ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να δείξουμε πρόοδο σε πολλά επίπεδα, να βελτιώσουμε υποδομές, να δημιουργήσουμε δυνατότητες για την ανάπτυξη νέων προορισμών, να εξετάσουμε έξυπνες πολιτικές κινήτρων, να ενισχύσουμε τη στοχευμένη προβολή μας αλλά και να δημιουργήσουμε ουσιαστικές προωθητικές και άλλες συνέργειες με την Τουρκία γύρω από τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή