Υποτονική η εικόνα στην εγχώρια αγορά ομολόγων

Υποτονική η εικόνα στην εγχώρια αγορά ομολόγων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποτονική εικόνα παρουσιάζει και σήμερα η εγχώρια αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ) καθώς οι επενδυτές δεν αναλαμβάνουν ρίσκο για να αγοράσουν ή να πουλήσουν κρατικά ομόλογα αφού είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου για την φορολογία που αναμένεται να ψηφισθεί αύριο τα μεσάνυχτα. Ταυτόχρονα  αυτή την ώρα στην Φρανκφούρτη οι επικεφαλής των 4 ελληνικών τραπεζών ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των stress tests προκειμένου να γνωστοποιηθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες  πριν ακολουθήσουν το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου οι αυξήσεις κεφαλαίου με μετρητά.

Αμετάβλητη σε σχέση με χθες είναι η τιμή και η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου που διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 72 λεπτά και το 7,85%. Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ενισχύεται ελαφρά σε σχεση με την χθεσινή μέρα και ανέρχεται στις 731 μονάδες βάσης. Η τιμή του 3ετούς ομολόγου ενισχύεται σήμερα στα 90,80 λεπτά του ευρώ από 90,50 λεπτά την χθεσινή μέρα και η σημερινή απόδοση της έκδοσης διαμορφώνεται στο 9,35% από 9,45% την Τετάρτη. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρεί σήμερα στο 8,35% από 8,50% την χθεσινή μέρα ενώ αντίθετα η τιμή ενισχύεται στα 89,40 λεπτά του ευρώ από 88,90 λεπτά του ευρώ στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Μικρές μεταβολές καταγράφονται και στα ευρωομόλογα της περιφέρειας όπου για παράδειγμα η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου ανέρχεται στο 1,63% από 1,62% την χθεσινή μέρα. Η απόδοση του δεκαετούς γαλλικού ομολόχου χθες είχε ανέλθει στο 0,90% και σήμερα φθάνει το 0,91% ενώ το ισπανικό δεκαετές είχε χθεσινή απόδοση 1,77% και σημερινή απόδοση στο 1,78%.

Η μεγαλύτερη μεταβολή λόγω και των πολιτικών εξελίξεων καταγράφεται στο δεκαετές πορτογαλικό ομόλογο με χθεσινή απόδοση στο 2,43% και σημερινή να είναι αυξημένη κατά 7 μονάδες βάσης στο 2,50%. Το δεκαετές ιρλανδικό ομόλογο έχει σημερινή απόδοση στο 1,15% και χθεσινή απόδοση στο 1,12%. Το 10ετές γερμανικό ομόλογο που αποτελεί το σημείο αναφοράς και για τα υπόλοιπα 18 δεκαετή ομόλογα της ευρωζώνης έχει σημερινη απόδοση στο 0,54% από 0,53% που ήταν η απόδοση της χθεσινής ημέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή