Εν αναμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου τα ομόλογα

Εν αναμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου τα ομόλογα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποψινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή χωρίς να αναμένονται δυσάρεστες εκπλήξεις για την κυβέρνηση, φαίνεται να αποτελεί θετικό καταλύτη στην εγχώρια αγορά ομολόγων καθώς παρατηρούνται επιλεκτικές αγορές στις κρατικές εκδόσεις.

Ειδικότερα το 10ετές ελληνικό ομόλογο καταγράφει μείωση της απόδοσης στο 7,80% απο 7,85% την χθεσινή μέρα. Αντίθετα η τιμή ενισχύεται στα 72,30 λεπτά του ευρώ από 72 λεπτά την Πέμπτη. Στο 5ετές ομόλογο η τιμή διαμορφώνεται στα 89,60 λεπτά και η απόδοση στο 8,25%. Επίσης το 3ετές κρατικό ομόλογο παρουσιάζει τιμή στα 91,10 λεπτά του ευρώ από 90,80 λεπτά την χθεσινή συνεδρίαση. Η απόδοση ανέρχεται στο 9,10% από 9,35% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Την ίδια ώρα διευρύνουν τα εβδομαδιαία κέρδη τα ευρωπαϊκά ομόλογα καθώς εντείνονται οι φημολογίες και οι συζητήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Ως αποτέλεσμα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου ανέκαμψε μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, όταν το ράλι των μετοχών απομάκρυνε τους επενδυτές από τα ομόλογα. Την ίδια πορεία ακολούθησαν και τα γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά ομόλογα.

Ειδικότερα  η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρεί στο 0,54%, η απόδοση του ιταλικού στο 1,60% και του ισπανικού στο 1,77% Επίσης το 10ετες γαλλικο ομόλογο κυμαίνεται στο 0,91%, του πορτογαλικού στο 2,43% και το 10ετές ιρλανδικό ομόλογο έχει απόδοση 1,14% από 1,17% που ήταν η απόδοση της προηγούμενης Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή