Πτωτικά έκλεισε η εβδομάδα στο Χ.Α.

Πτωτικά έκλεισε η εβδομάδα στο Χ.Α.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εβδομαδιαία κέρδη 1,33% ολοκλήρωσε την δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ωστόσο στη σημερινή συνεδρίαση επικράτησαν πτωτικές τάσεις με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να υποστεί απώλειες -1,23% και να διολισθήσει στις 685,95 μονάδες.

Οι ρευστοποιήσεις είχαν ως επίκεντρο τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αφού οι επενδυτές προσπαθούν να εξασφαλίσουν ρευστότητα αφενός για να μειώσουν το μέσο όρο ζημιών στα χαρτοφυλάκιά τους, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς δεδομένου ότι στις 30 Νοεμβρίου 2015 κλείνουν τα βιβλία τους για την χρονιά τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Παράλληλα αρκετοί εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές προετοιμάζονται για τις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου των 4 συστημικών τραπεζών που ακολουθούν. Σήμερα ο τραπεζικός κλάδος κινήθηκε ανοδικά. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 48,04 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα πακέτα αφορούσαν κεφάλαια ύψους 7,57 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η σημερινή συνεδρίαση ήταν  ειδικών συνθηκών καθώς ήταν η τελευταία ημέρα που διαπραγματεύθηκαν στο Χρηματιστήριο Παραγώγων τα τραπεζικά παράγωγα προϊόντα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών πριν από την αναστολή τους λόγω επικείμενων αυξήσεων κεφαλαίων.

Επίσης, από σήμερα  και σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΧΑΕ προς τις χρηματιστηριακές εταιρείες, οι τραπεζικές μετοχές έπαψαν να λογίζονται ως ενέχυρα στους λογαριασμούς «margin». Επίσης σήμερα έληξαν και οι σειρές παραγώγων για τον Οκτώβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή