Σύντομα

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ξενοδόχοι Αττικής υπέρ του αυθεντικού μαραθώνιου δρόμου

Σειρά δράσεων δρομολόγησε η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού για την προβολή του αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου που διοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ στις 8 Νοεμβρίου. Ειδικότερα, σε συνεργασία με τη Marketing Greece δημιουργήθηκε μία καμπάνια προβολής με μήνυμα Be an Athens Pace-setter. Παράλληλα, 30 ξενοδοχεία – μέλη της Ενωσης με τον χαρακτηρισμό τους ως marathon hotels προσφέρουν υπηρεσίες δώρα κ.ά. στους μαραθωνοδρόμους. Αντίστοιχα, καταστήματα – μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας από την 1η Νοεμβρίου και για 15 ημέρες μετά τον Μαραθώνιο έχουν προβλέψει ειδικές προσφορές. Επίσης, σε συνεργασία με τη Nelios δημιουργήθηκε ο Iστότοπος www.athensauthentic.com, ο οποίος αποτελεί την πλατφόρμα σύνδεσης όλων των συμμετεχόντων στη δράση με το ευρύ κοινό και τους επισκέπτες.

Περισσότερα από 12.000 άτομα όλων των ηλικιών από 27 χώρες επισκέφθηκαν τις Σπέτσες για να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του 5oυ Spetses mini Marathon, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο νησί υπό την αιγίδα του δήμου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η ιδρύτρια του θεσμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής δρ Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλη αναφέρθηκε στον υψηλό αριθμό των συμμετοχών αλλά και στο εύρος των ηλικιών που είχαν παρουσία στη διοργάνωση, με τον μικρότερο συμμετέχοντα να είναι 40 ημερών και τον μεγαλύτερο 91 ετών.

Επεκτείνει το δίκτυο ο όμιλος Καστελόριζο

Ενα ακόμη εστιατόριο θα προστεθεί τον επόμενο μήνα στον όμιλο «Καστελόριζο», συμφερόντων Αντώνη Σταύρου. Πρόκειται για το εστιατόριο «Ramino» στη Γλυφάδα, το οποίο θα προσφέρει κατά κύριο λόγο πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Από το πρώτο εστιατόριο τη δεκαετία του ’80 στις Τζιτζιφιές, ο όμιλος προχώρησε ανοίγοντας το πρώτο «Καστελόριζο» στην Κηφισιά, και συνέχισε με το δεύτερο στη Βάρκιζα. Συνεχίζοντας, άνοιξε με επιτυχία το τρίτο εστιατόριο «Ορίζοντες» στον Λυκαβηττό και ακολούθησε το τέταρτο, το «Ομικρον», στη Νέα Ερυθραία. Κατόπιν άνοιξε το πέμπτο, «Κ Grill», το έκτο, «Ρακί Μεζέ» και στη συνέχεια το «Mezze Glyfada».

Το 2014 και παρά τη συνεχιζόμενη κρίση ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 6,53 εκατ. ευρώ έναντι 5,44 εκατ. ευρώ το 2013. Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν το 2014 σε 2,55 εκατ. ευρώ έναντι 2,16 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 424.717 ευρώ έναντι 80.903 ευρώ το 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ομίλου αναμένει κέρδη και για τη χρήση του 2015.

Σπάνε το ρεκόρ Γκίνες για φιλανθρωπικό σκοπό

Ρεκόρ Γκίνες φιλοδοξούν να σπάσουν στην Κρήτη αύριο, ξεπερνώντας την ποσότητα των 2.500 cake pops. Την εκδήλωση διοργανώνει η Σχολή Γαστρονομικών και Τουριστικών Σπουδών Culinary Studies Center σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Η προσπάθεια θα γίνει για 3 ρεκόρ και ειδικότερα για τη μεγαλύτερη ποσότητα cake pops, για τους περισσότερους ανθρώπους που δούλεψαν, ταυτόχρονα, για τη δημιουργία τους και για το μεγαλύτερο μήκος γραμμής. Tα cake pops που θα παρασκευασθούν, θα διατεθούν σε συμβολικό ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο ΟΛΗ θεωρεί ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τουριστική προώθηση του προορισμού, καθώς την Κυριακή θα προσεγγίσουν το λιμάνι δύο κρουαζιερόπλοια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή