ΚΕΠΕ: Μικρότερη η ύφεση φέτος

ΚΕΠΕ: Μικρότερη η ύφεση φέτος

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ιδιαίτερα πιθανό» θεωρεί το Kέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) το ενδεχόμενο η ύφεση φέτος να είναι χαμηλότερη από τις υφιστάμενες επίσημες προβλέψεις που την φέρνουν στο 2,3%. Αυτό επισημαίνεται στο μηνιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του Κέντρου, που δημοσιεύθηκε χθες, με τους αναλυτές του, πάντως, να υποστηρίζουν ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μια περίοδο προσαρμογής στα δεδομένα του τρίτου Προγράμματος Οικονομικής Στήριξης.

Τα δεδομένα αυτά, από τη μία πλευρά συνεπάγονται την εξάλειψη σημαντικού βαθμού αβεβαιότητας αναφορικά με την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική και την προώθηση των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, κατά το ΚΕΠΕ, αλλά ταυτόχρονα συνδέονται με τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και την εφαρμογή πληθώρας μέτρων που επιφέρουν επιπλέον επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά, αλλά και για τις επιχειρήσεις.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η χώρα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, που αφορούν τόσο επιπρόσθετα όσο και επί μακρόν υφιστάμενα ζητήματα, επισημαίνει το ΚΕΠΕ και προσθέτει ότι τα θέματα αυτά επιδρούν και μεταβάλλουν τις συνθήκες που χαρακτηρίζουν το εγχώριο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Μάλιστα, κάνει ειδική αναφορά στο θέμα της διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, η οποία ξεπερνάει τα όρια της εγχώριας οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, όπως υποστηρίζει το Κέντρο.

Ωστόσο, εκτιμά ότι η αντιμετώπιση της ύφεσης και η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη βελτίωση των συνθηκών που αφορούν στη συνιστώσα της απασχόλησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή