Εν αναμονή των stress tests η αγορά ομολόγων

Εν αναμονή των stress tests η αγορά ομολόγων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθεροποιητική εικόνα παρουσίασε σήμερα η εγχώρια αγορά ομολόγων με το ενδιαφέρον πλέον να επικεντρώνεται στα αποτελέσματα των stress tests των 4 συστημικών τραπεζών που θ ανακοινωθούν τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Παρασκευής 30 Οκτωβρίου.

Η τιμή του 10ετούς ομολόγου ανήλθε στα 73,80 λεπτά του ευρώ και η απόδοση στο 7,50%. Το 5ετές ομόλογο είχε τιμή στα 92,90 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 7,10%. Η 3ετία εμφάνισε σήμερα απόδοση στο 7,30% και τιμή στα 93,80 λεπτά του ευρώ.

Το spread ανήλθε σήμερα στις 701 μονάδες βάσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος για πρώτη φορά μετά την εφαρμογή του μνημονίου θα προχωρήσει αύριο στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου.  Ειδικότερα, η Κυπριακή Δημοκρατία ανακοινώνει πρόσκληση προς τους κατόχους υφιστάμενων ευρωομολόγων για ανταλλαγή τους με τα δεκαετή ομόλογα της νέας έκδοσης της Δημοκρατίας. 

Σημειώνεται ότι το 2014 η Κύπρος πραγματοποίησε την ταχύτερη επιστροφή στις αγορές χρέους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη που τέθηκε σε πρόγραμμα διάσωσης, με την πώληση πενταετών ομολόγων ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, με το επιτόκιο στο 4,85%, χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης, το δεκαετές ιταλικό ομόλογο κατέγραψε σήμερα απόδοση 1,47%, η γαλλική δεκαετία έχει απόδοση 0,84%, η ισπανική δεκαετία σημείωσε απόδοση 1,62% και η πορτογαλική δεκαετία έχει απόδοση 2,40%. Τέλος η ιρλανδική δεκαετία έχει σημερινή απόδοση στο 1,06% και το γερμανικό δεκαετές ομόλογο εμφάνισε απόδοση στο 0,49%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή