Θετικό κλείσιμο στο Χ.Α. ενόψει των αποτελεσμάτων των stress tests

Θετικό κλείσιμο στο Χ.Α. ενόψει των αποτελεσμάτων των stress tests

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αισιοδοξία ότι τα αποτελέσματα των stress tests θα απαιτήσουν λιγότερα κεφάλαια για τις αυξήσεις κεφαλαίου των 4 συστημικών τραπεζών επέδρασε καταλυτικά στη σημερινή συνεδρίαση.

Το αρνητικό κλίμα στο ξεκίνημα των συναλλαγών άλλαξε άρδην μετά τις πληροφορίες που κατέκλυσαν τη χρηματιστηριακή αγορά ότι τα stress tests  θα είναι καλύτερα αυτών που πιθανολογούσε η αγορά. Θυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το ερχόμενο Σάββατο στις 11.30 ώρα Ελλάδος από την ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη.

Έτσι ο γενικός δείκτης ενδοσυνεδριακά  έφθασε να υποχωρεί έως τις 706,92 μονάδες (-1,55%). Μετά την θετική αντιστροφή του κλίματος ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου έκλεισε τελικά στις 727,38 μονάδες στο υψηλότερο επίπεδο της συνεδρίασης με κέρδη 1,30% Συμπληρώθηκαν 6 διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις με συνολική άνοδος  6,14%. Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 39,30   εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή