ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Ολα ανοιχτά αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

ntomprovskis-ola-anoichta-an-den-oloklirothei-i-axiologisi-2108029

Την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στήριξης έθεσε εκ νέου ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και να καταβληθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το Ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη που παραχώρησε για το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ντομπρόβσκις εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την αποπομπή της πρώην γενικού γραμματέως δημοσίων εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου και επέμεινε ότι ο συγκεκριμένος θεσμός πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητος, ενώ απέφυγε να δώσει κάποια ημερομηνία σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Για την ελληνική κυβέρνηση είπε ότι υπάρχει βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και εταίρων και αναφέρθηκε εκ νέου στη στήριξη εφαρμογής του προγράμματος από την Κομισιόν.

Τέλος, ερωτηθείς για το τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση έως τα τέλη του 2015, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, χωρίς να απορρίψει ακόμα και το ενδεχόμενο ενός bail in.