Παραίτηση Κώστα Μποτόπουλου

Παραίτηση Κώστα Μποτόπουλου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος, ύστερα από αίτημα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προσφέρθηκε, εάν η κυβέρνηση επιθυμεί κάτι τέτοιο, να παραμείνει στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ενα από τα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι αυτό του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, Χαράλαμπου Γκότση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές επίκεινται και σε άλλα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το θέμα της παραίτησης του κ. Μποτόπουλου απασχόλησε και το Κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο: «Ακούγεται ότι ζητήσατε την παραίτηση του κ. Μποτόπουλου. Τη ζητήσατε;».

Κάποιοι απέδωσαν καταφατική απάντηση στον κ. Τσακαλώτο. Ο βουλευτής της Ν.Δ. κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει για ποιο λόγο έσπευσε να αλλάξει τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, λίγο πριν από την επικείμενη, νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή