Σύντομα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτυχημένη η ελληνική συμμετοχή στη Host 2015

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή των τελευταίων ετών στη διεθνή έκθεση επαγγελματικού εξοπλισμού μαζικής εστίασης Host 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από 23 έως 27 Οκτωβρίου 2015. Η ελληνική συμμετοχή διοργανώθηκε από το Enterprise Greece και το ελληνικό περίπτερο κάλυψε συνολικά έκταση 1.072 τετραγωνικών μέτρων σε διάφορες αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου της Fierra στο Μιλάνο. Η χώρα μας συμμετείχε με είκοσι οκτώ ελληνικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους του επαγγελματικού εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Στη φετινή διοργάνωση οι εκθέτες άγγιξαν τους 2.000, ενώ το 37% προερχόταν από 47 χώρες του εξωτερικού. Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 150.000 εμπορικοί επισκέπτες, εκ των οποίων το 40% προερχόταν από το εξωτερικό.

Η Λέσβος, η Κως, η Χίος και η Σάμος θα είναι τιμώμενοι προορισμοί στις τουριστικές εκθέσεις αποκλειστικά για την Ελλάδα Grecka και Grekland Panorama που θα πραγματοποιηθούν στη Βαρσοβία και στη Στοκχόλμη, αντίστοιχα. Στόχος των διοργανωτών είναι η ενίσχυση των εν λόγω προορισμών, οι οποίοι αντιμετώπισαν δυσκολίες τη φετινή τουριστική σεζόν κυρίως λόγω των επιπτώσεων από τις υψηλές μεταναστευτικές ροές. Στο πλαίσιο αυτό θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες των εκθέσεων, ενώ θα διοργανωθούν γευσιγνωσίες με τοπικά προϊόντα των τεσσάρων προορισμών.

Διευκρινίσεις από Microsoft

«Δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα ματαίωσης επενδυτικού προγράμματος της Microsoft στην Ελλάδα». Τούτο διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η γνωστή εταιρεία, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την επενδυτική της πολιτική. Στην ίδια ανακοίνωση η Microsoft επισημαίνει: «Η εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί τις προγραμματισμένες επενδυτικές της δραστηριότητες στη χώρα, όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία 20 χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε, την ανάπτυξη διεθνούς Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών με έδρα στην Αθήνα, που δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία από το 2013. Επίσης, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στα 7 χρόνια λειτουργίας του, με στόχο την ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας, έχει ήδη στηρίξει πάνω από 200 νεοφυείς ελληνικές εταιρείες. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα ματαίωσης κάποιου επενδυτικού προγράμματος της Microsoft στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο μεταφοράς του στη Ρουμανία, όπως αναφέρθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα».

O ΟΛΠ υποστηρίζει τον Πειραιά για Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ε.Ε. 2021

Στην επιτροπή διεκδίκησης της ανάδειξης της πόλης του Πειραιά ως Πολιτιστικής Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας το 2021, πρόκειται να συμμετάσχει ο ΟΛΠ Α.Ε., σύμφωνα με σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης. Το 2020 συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μία από τις σημαντικότερες για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, το γεγονός αυτό είναι σημαντική ευκαιρία για την προβολή της χώρας και ιδίως του Πειραιά ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, που μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Ο ΟΛΠ έχει προτείνει ήδη από το 2010 τον εορτασμό της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή