Αλλαγή σκηνικού για τα ομόλογα

Αλλαγή σκηνικού για τα ομόλογα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή σκηνικού καταγράφεται σήμερα στην εγχώρια πλατφόρμα των κρατικών τίτλων χρέους. Οι διεθνείς επενδυτές προχώρησαν από το πρωϊ σε επιλεκτικές κινήσεις αγορών με συνέπεια να εμφανίζεται μικρή αύξηση στις τιμές των τριών κρατικών εκδόσεων σε σχέση με τη πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στη μάχη με το χρόνο που δίνει η κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει την ψήφιση όλων των προαπαιτουμένων μέχρι και τη Κυριακή 15 Νοεμβρίου για να απορροφήσει την δόση των 2 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα η τιμή του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ανέρχεται στα 72,20 λεπτά του ευρώ από 72,00 λεπτά την χθεσινή συνεδρίαση. Αντίθετα σημειώνεται υποχώρηση της απόδοσης στο 7,85% από 7,90%. Το 5ετές ελληνικό ομόλογο έχει σημερινή απόδοση στο 7,60% από 7,80% την Δευτέρα και αντίθετα αύξηση της τιμής στα 91,60 λεπτά από 91,00 λεπτά στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Η ελληνική 3ετία έχει σημερινή τιμή στα 92,50 λεπτά του ευρώ από 92,20 λεπτά στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Αντίθετα η απόδοση ανέρχεται στο 8,25% από 8,50% στη χθεσινή συνεδρίαση. Το spread(διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικού δεκαετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό που σήμερα διαμορφώνεται στο 0,56%) ανέρχεται στις 729 μονάδες βάσης από 728 μονάδες βάσης την Δευτέρα.

Στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης σήμερα παρατηρείται σταθεροποιητική εικόνα με την ιταλική δεκαετία να έχει απόδοση 1,63% και να παραμένει στα ίδια επίπεδα με τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Η γαλλική δεκαετία έχει σημερινή απόδοση στο 0,92% από 0,93% χθές ενώ ισπανική και πορτογαλική δεκαετία έχουν σημερινές αποδόσεις στο 1,71% και 2,51% αντίστοιχα από 1,73% και 2,58% που ήταν οι αποδόσεις της χθεσινής συνεδρίασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή