Πάνω από 1,5 εκατ. επιβάτες τον Οκτώβριο στο «Ελ. Βενιζέλος»

Πάνω από 1,5 εκατ. επιβάτες τον Οκτώβριο στο «Ελ. Βενιζέλος»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα κινείται η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια του οποίου εξυπηρετήθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. επιβάτες, 10,2% περισσότεροι από πέρυσι.

Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» έφτασε το 1,58 εκατ. επιβάτες τον Οκτώβριο, έναντι 1,4 εκατ. επιβατών τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Η αύξηση που καταγράφηκε οφείλεται τόσο στην κίνηση εξωτερικού όσο και σε αυτήν του εσωτερικού, καθώς ο ρυθμός ενίσχυσής τους κινήθηκε σε παρόμοια επίπεδα. Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό διακινήθηκαν μέσω του ΔΑΑ συνολικά 540.000 επιβάτες (9% περισσότεροι από πέρυσι) έναντι 495.000 πέρυσι. Η αύξηση στο δίκτυο εξωτερικού διαμορφώθηκε στο 10,8%, με τους επιβάτες να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο σε σχέση με τις 936.000 τον Οκτώβριο του 2014.

Οι ξένοι επιβάτες ενισχύθηκαν κατά 13%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, ενώ οι Ελληνες επιβάτες παρουσιάστηκαν αυξημένοι κατά 9%, ποσοστό του οποίου καθοριστικός παράγοντας είναι η ζήτησή τους για ταξίδια στο εξωτερικό.

Η συνολική κίνηση του αεροδρομίου κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου έφτασε τα 15,7 εκατ. επιβάτες και αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά 19,8%. Η κίνηση εξωτερικού ξεπέρασε το φράγμα των 10 εκατ. επιβατών, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 18,3% έναντι 8,6 εκατ. επιβατών που ήταν πέρυσι και η κίνηση εσωτερικού έφτασε τα 5,5 εκατ. ταξιδιώτες, επίδοση αυξημένη κατά 18,3% σε σχέση με το δεκάμηνο του 2014, που έφτασε τα 4,4 εκατ. ταξιδιώτες. Οι Ελληνες ταξιδιώτες, με βάση τα στοιχεία, παρουσίασαν αύξηση κατά 11%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο κατά 26%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή