Ελληνικό: Νέο, σφιχτό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου

Ελληνικό: Νέο, σφιχτό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σύντομη επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development για το Ελληνικό υποσχέθηκε χθες ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέργιος Πιτσιόρλας. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου έχει πλέον εκτροχιαστεί και ότι, εφόσον θα υπάρξει μια νέα συμφωνία με τους επενδυτές, θα πρέπει να καταρτιστεί ένα «νέο και σφιχτό» χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, τα περιθώρια αλλαγών στη σύμβαση είναι στενά, ενώ οι όποιες αλλαγές γίνουν, θα έχουν τη σύμφωνη γνώμη των επενδυτών. Ο ίδιος εστίασε το ενδιαφέρον των συζητήσεων στο τίμημα και ιδίως στον τρόπο καταβολής του τιμήματος που έχει ήδη συμφωνηθεί, δείχνοντας ότι βασική απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ θα είναι να έρθουν κάποιες πληρωμές πιο μπροστά στον χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία καζίνο στο Ελληνικό, ο κ. Πιτσιόρλας είπε πως η δυνατότητα αυτή βρίσκεται στην ευχέρεια της κυβέρνησης. «Αυτό είναι μια δυνατότητα και μια ευχέρεια που διατηρεί η ελληνική κυβέρνηση, δεν είναι θέμα των επενδυτών», τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι και αυτό το στοιχείο θα τεθεί στη συζήτηση που θα ακολουθήσει τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, οι συζητήσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στην ερχόμενη άνοιξη.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, ενώ χαρακτήρισε παραγωγική τη νέα διοίκηση της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.». Αντίθετα, χαρακτήρισε ατυχή την επιλογή της προηγούμενης διοίκησης, η οποία απηχούσε «την επιδίωξη μιας άλλης πολιτικής επιλογής», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή